Pēc Lieldienām tiks noslēgts jauns Rīgas domes koalīcijas līgums

Sabiedrība
LETA 18:33, 31.03.2021 0

Uzreiz pēc Lieldienām tiks noslēgts jauns Rīgas domes koalīcijas līgums, šodien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" teica Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP).

 
Foto: LETA

Diskusijas par jauno sadarbības līgumu sāktas uzreiz pēc Rīgas domes budžeta pieņemšanas un bijušas visai garas. Taču vienošanās ir panākta, un politiskie spēki esot gatavi koalīcijas līgumu parakstīt.

Līdz ar līguma parakstīšanu arī juridiski koalīcijā tiks atkal iekļauti partijas "Latvijas attīstībai" (LA) deputāti.

Kā ziņots, kad atklājās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (LA) meli par vēlmi iegūt Rīgas domes bezmaksas autostāvvietu atļauju, LA pameta kopīgo Rīgas domes "Attīstībai/Par", "Progresīvie" frakciju un izveidoja atsevišķu frakciju.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Viesturs Zeps (LA), LA nebija pieņemama nepamatoto aizdomu ēna. LA frakcijā ir deputāti Zeps, Anete Jēkabsone-Žogota un Iveta Ratinīka.

Kopumā Rīgas domes koalīcijā apvienojušās LA, Kustība "Par" un "Progresīvie", "Jaunā vienotība", Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība un Jaunā konservatīvā partija.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Trešdiena saulaināka gaidāma Latvijas austrumos

Trešdiena saulaināka gaidāma Latvijas austrumos, bet rietumos diena būs mākoņaina, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Atbalsta 10,7 miljonu eiro valsts līdzfinansējumu Salacgrīvas tilta pārbūvei

Valdība otrdien atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) priekšlikumu nodrošināt 10,718 miljonu eiro valsts budžeta līdzfinansējumu Salacgrīvas tilta pārbūvei.

Sabiedrība Valdība atbalstīja Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Plānots, ka ar šo likumu Saeima atlaidīs Rēzeknes domi, ņemot vērā, ka tā ir pieļāvusi "Likuma par budžetu un finanšu vadību", likuma "Par pašvaldību budžetiem" un Pašvaldību likuma pārkāpumus, nenodrošinot likumos noteikto funkciju izpildi un neievērojot valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju intereses.

Sabiedrība Elektroenerģijas vidējā cena aprīlī Latvijā samazinājusies par 9%

Elektroenerģijas vidējā cena šogad aprīlī Latvijas tirdzniecības apgabalā bija 60,25 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 12% mazāk nekā martā un par 9% mazāk nekā 2023.gada aprīlī, liecina Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais elektroenerģijas tirgus apskats.

Lasiet arī

Sabiedrība Sociālo palīdzību varēs saņemt par apmēram 25% vairāk rīdzinieku nekā līdz šim

2024.gadā maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksnis būs 549 eiro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā, kas ir par 68 eiro vairāk nekā pašlaik, un 384 eiro pārējām personām mājsaimniecībā.

Sabiedrība Rīgas ielās šogad iestādīs rekordlielu koku skaitu

Koki šoruden tiek stādīti dažādās apkaimēs - Āgenskalā, Iļģuciemā, Imantā, Vecmīlgrāvī, Dzirciemā, Mežaparkā, Bolderājā un Vecāķos.

Sabiedrība Ķirsis par situāciju ar pagaidu asfalta ieklāšanu Slokas ielā: neapmierinoši!

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) kā neapmierinošu vērtē situāciju ar pagaidu asfalta ieklāšanu Slokas ielā, informēja mēra birojā.

Sabiedrība Rīgas domnieki lems par Mstislava Keldiša krūšutēla novākšanu Rīgas kanālmalā

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja nākamnedēļ plāno lemt par Mstislava Keldiša krūšutēla novākšanu.