• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Atzīmējot Neatkarības kara simtgadi, baznīcas aicinātas ieskandināt zvanus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:43, 03.08.2020 2


Atzīmējot Latvijas Neatkarības kara simtgadi, Latvijā mītošās kristīgās konfesijas 11.augustā aicinātas ieskandināt baznīcu zvanus.


Foto: LETA

Latvijas Romas Katoļu baznīcā skaidroja, ka 11.augustā notiks Latvijas Neatkarības kara 100.gadadienas noslēdzošais pasākums. Draudzes aicinātas ieskandināt zvanus plkst.9 - laikā, kad paredzēta svinīga ziedu nolikšana Rīgā pie Brīvības pieminekļa, tādējādi atzīmējot miera līguma parakstīšanu un valsts neatkarības izcīnīšanu, kā arī tā simboliski izrādot pateicību visu karavīru drosmei un pašaizliedzībai, kas krita cīņā par Latvijas valsti.

Aizsardzības ministrija lūgusi draudzes informēt par to iespējām iesaistīties un bagātināt Latvijas Neatkarības kara noslēguma godināšanas pasākumu, sazinoties ar Aizsardzības ministriju.

Svētku nedēļā draudzes tāpat tiek aicinātas īpašā veidā lūgšanās pieminēt karavīrus un visus dienestus, kas rūpējas par Latvijas valsts drošību.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Liepājā plaši tiks atzīmēta Neatkarības atjaunošanas diena (+VIDEO)

Koncerta apmeklētāji aicināti pievienoties un dziedāt līdzi iemīļotajām dziesmām.

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Lasiet arī

Pasaule Pāvests Francisks mudina izbeigt bezjēdzīgo karu Ukrainā

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks sestdien tradicionālajā Ziemassvētku dienas uzrunā "Urbi et orbi" ("Pilsētai un pasaulei") aicināja izbeigt karu Ukrainā, kuru viņš nodēvēja par bezjēdzīgu.

Sabiedrība Ticīgos aicina lūgties par mieru

Sākot no šodienas, 29.novembra, līdz 7.decembrim kustība "Pro Sanctitate" ar novennas palīdzību aicina kopā gatavoties Marijas Bezvainīgās ieņemšanas svētkiem un kopīgi lūgties par mieru, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Romas Katoļu baznīcā.

Sabiedrība Rīgā notiks ekumēnisks aizlūgums par Ukrainas Holodomora upuriem

Nākamnedēļ Rīgā Svētā Pētera baznīcā notiks ekumēnisks aizlūgums "Holodmor 1932-2022", kas būs veltīts PSRS izraisītā Ukrainas Holodomora upuriem un Ukrainas tautai, kas patlaban pretojas Krievijas iebrukumam, aģentūru LETA informēja Latvijas Ukraiņu kongresā.

Kultūra Rīgā norisināsies "Baznīcas diena"

Sestdien, 16.jūlijā Rīgā norisināsies Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas (LELB) svētki - "Baznīcas diena", aģentūru LETA informēja LELB projektu vadītāja Agita Krastiņa.