• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Mācītāji aģitēs parakstīties par referendumu pret partnerattiecību regulējumu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 23:48, 19.12.2023


Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) vadība mudina draudžu mācītājus aģitēt parakstīties par referendumu pret partnerattiecību regulējumu, izriet no paziņojuma baznīcas mājaslapā.


Foto: LETA

LELB Bīskapu kolēģija izplatījusi aicinājumu draudžu mācītājiem un locekļiem, vēršot uzmanību uz parakstu vākšanu par referenduma rīkošanu, kas nepieļautu partnerattiecību ieviešanu Latvijā.

Baznīcā apgalvo, ka kristīga laulība ir ļoti būtiska "sabiedrības veselības veidotāja" ilgtermiņā, turklāt nevarot būt labāka attiecību institūta kā tas, ko iedibinājis Dievs.

"Mēs uzskatām, ka partnerattiecību institūta ieviešana mūsu valstī izkropļotu Dieva iestādītas laulības izpratni un pavērs ceļu uz tālākiem soļiem, kas ir pretrunā ar kristīgām ģimeniskām vērtībām, norāda LELB vadība, piebilstot, ka politiķi ir paveikuši savu, bet tagad ir pilsoņu kārta nepieļaut šāda regulējuma ieviešanu.

LELB Bīskapu kolēģija arī aicina draudžu mācītājus un locekļus būt atsaucīgiem un aktīviem, "lai mūsu ļaudis ir aktīvi un dodas parakstīties, lai iestātos par vērtībām".

Baznīcas vadība atgādina, ka Latvijas kristīgo konfesiju vadītāji novembra sākumā aicināja Saeimu noraidīt partnerības likumprojektu pakotni, kas paredz, ka Latvijā tiks ieviests jauns tiesību institūts - partnerība, tostarp viena dzimuma pāriem.

Kā ziņots, no 2024.gada vidus Latvijā paredzēts ieviest jaunu tiesību institūtu - partnerību, kas būs arī veids, kā savas attiecības legalizēt un juridiski sakārtot viena dzimuma pāriem.

7.decembrī sākās parakstu vākšana referenduma ierosināšanai par partnerības institūta ieviešanu.

Savukārt Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks oficiāli apstiprinājis atļauju priesteriem svētīt viendzimuma pārus jaunā dokumentā, kurā skaidrotas radikālās izmaiņas Vatikāna nostājā, uzsverot, ka cilvēkus, kas tiecas pēc Dieva mīlestības un žēlastības, nevajadzētu pakļaut "izsmeļošai morālai analīzei", lai to saņemtu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība Ticīgos aicina lūgties par mieru

Sākot no šodienas, 29.novembra, līdz 7.decembrim kustība "Pro Sanctitate" ar novennas palīdzību aicina kopā gatavoties Marijas Bezvainīgās ieņemšanas svētkiem un kopīgi lūgties par mieru, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Romas Katoļu baznīcā.

Sabiedrība Rīgā notiks ekumēnisks aizlūgums par Ukrainas Holodomora upuriem

Nākamnedēļ Rīgā Svētā Pētera baznīcā notiks ekumēnisks aizlūgums "Holodmor 1932-2022", kas būs veltīts PSRS izraisītā Ukrainas Holodomora upuriem un Ukrainas tautai, kas patlaban pretojas Krievijas iebrukumam, aģentūru LETA informēja Latvijas Ukraiņu kongresā.

Kultūra Rīgā norisināsies "Baznīcas diena"

Sestdien, 16.jūlijā Rīgā norisināsies Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas (LELB) svētki - "Baznīcas diena", aģentūru LETA informēja LELB projektu vadītāja Agita Krastiņa.

Kultūra Maija beigās visā Latvijā notiks "Baznīcu nakts"

Šogad 28.maijā dievnamos visā Latvijā notiks "Baznīcu nakts" un "Atvērtā baznīcu diena".