• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nākamgad uz sestdienām tiks pārceltas veselas trīs darba dienas. Lūk, kuras!

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:20, 30.06.2020


Nākamajā gadā uz sestdienām tiks pārceltas trīs darba dienas, kas iekrīt starp svētku dienām un brīvdienām, liecina valdības otrdien izdotais rīkojums.


Foto: LETA

Nākamgad 3.maijs ir pirmdienā - starp svētku dienu, 4.maiju, un svētdienu, 2.maiju. 25.jūnijs nākamgad iekrīt piektdienā - starp svētku dienu, 24.jūniju, un sestdienu, 26.jūniju. Savukārt 19.novembris nākamgad iekrīt piektdienā - starp svētku dienu, 18.novembri, un sestdienu, 20.novembri.

Līdz ar to trīs minētās darba dienas - 3.maijs, 25.jūnijs un 19.novembris, nākamgad tiks pārceltas attiecīgi uz 8.maiju, 19.jūniju un 13.novembri.

Rīkojums attiecas uz no valsts budžeta finansējamām valsts pārvaldes iestādēm, kurām ir noteikta piecu darba dienu nedēļa no pirmdienas līdz piektdienai. Visām pašvaldībām, komersantiem un organizācijām, nosakot darba un atpūtas laiku, ar rīkojumu ieteikts ievērot attiecīgo darba dienas pārcelšanu.

Iespēju pārcelt darba dienas paredz Darba likums. Tajā teikts, ka, ja darba nedēļas ietvaros viena darba diena iekrīt starp svētku dienu un nedēļas atpūtas laiku, darba devējs šo darba dienu var noteikt par brīvdienu un pārcelt to uz sestdienu tajā pašā nedēļā vai citā nedēļā tā paša mēneša ietvaros. Kopējais darba dienu skaits kalendārajā gadā nemainīsies.

Ja darbinieks savas reliģiskās pārliecības vai citu pamatotu iemeslu dēļ nevar ierasties darbā pārceltajā darba dienā, šī diena tiek uzskatīta par darbinieka ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma dienu vai, vienojoties ar darba devēju, tā tiek atstrādāta citā laikā.

Darba dienu pārcelšana tiek īstenota jau ilgstošu laika periodu un, gadiem ejot, kļuvusi par tradīciju, kuru sabiedrība kopumā atbalsta un vērtē pozitīvi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sports Serjogins un Siliņa izcīna otro vietu Rīgas maratonā

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Interesanti fakti Pirmdiena daudzviet būs lietaina

Pirmdien Latvijā būs lietains laiks un vietām iespējamas arī stipras pērkona lietusgāzes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.

Ekonomika Ar valsts kapitāla palīdzību Liepājā sākas zemas īres namu celtniecība (+VIDEO)

Valstspilsētai noteiktā kvota būvniecības programmā ir 120 dzīvokļi.