PTAC informēs par situāciju nebanku patērētāju kreditēšanas tirgū

Sabiedrība
LETA 02:02, 03.06.2020 0

Rīga, 3.jūn., LETA. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) šodien informēs par situāciju nebanku patērētāju kreditēšanas tirgū, aģentūru LETA informēja PTAC. Preses konference notiks attālināti plkst.11 platformā...


Rīga, 3.jūn., LETA. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) šodien informēs par situāciju nebanku patērētāju kreditēšanas tirgū, aģentūru LETA informēja PTAC. Preses konference notiks attālināti plkst.11 platformā "MS Teams".  Paredzams, ka PTAC direktore Baiba Vītoliņa sniegs pārskatu un galvenos secinājumus par nebanku kreditēšanas tirgus darbību un patērētāju situāciju 2019.gadā, kā arī par nebanku kreditētāju piedāvātajiem ilgtermiņa kreditēšanas pakalpojumiem. Tāpat tiks sniegta informācija par PTAC paveikto kreditēšanas reklāmu ierobežojumu uzraudzībā.   "Atskatoties uz 2019.gadu, redzams, ka skaidri iezīmējas dažādu normatīvo aktu grozījumu ietekme, kas paredz stingrākas prasības patērētāju maksātspējas vērtēšanā, samazinātu kopējo kredīta izmaksu slieksni un nosaka reklāmas ierobežojumus kreditēšanas pakalpojumiem," norādīja PTAC. Apkopotie dati par 2019.gadu rāda, ka ir samazinājušies jaunu aizdevumu izsniegšanas apjomi dažādos kreditēšanas segmentos, tāpat samazinājies arī kredītu pagarinājumu skaits, bet aizvien vairāk tiek ieviesti kreditēšanas produkti, kuri patērētājiem uzliek ilgtermiņa saistības, piemēram, kredītlīnijas. No sniegtajām konsultācijām un saņemtajām sūdzībām redzams, ka patērētāji bieži vien neizprot šos produktus un atmaksas principus, tādējādi pamatsummas atmaksa ievelkas pat vairāku gadu garumā.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Lasiet arī

Pasaule Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.

Sports Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē negūst vārtus un papildlaikā zaudē norvēģiem

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Rīgā priekšpēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) papildlaikā zaudēja Norvēģijai.

Ekonomika EK jaunās sankciju pakotnē iekļauts rosinājums aizliegt mangāna rūdas tranzītu

Pēc Latvijas ierosinājuma Eiropas Savienības (ES) 14.sankciju pakotnē pret Krieviju būs iekļauts arī aizliegums piegādāt mangāna rūdu, vadoties no neoficiālās informācijas no Eiropas Komisijas (EK), spriež finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.