Jelgavas autobusos uzstādītas aizsargbarjeras

Sabiedrība
LETA 08:52, 19.04.2020 0

Lai nodrošinātu papildu aizsardzību autobusa vadītājiem, SIA "Jelgavas autobusu parks" (JAP) visos uzņēmuma mikroautobusos un autobusos uzstādījis plastikāta aizsargbarjeras, kas norobežo autobusa vadītāju no pasažieriem, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

 
Foto: LETA

Aizsargbarjeras uzstādītas 12 mikroautobusos un 43 lielas ietilpības autobusos, no kuriem 35 kursē pilsētā, bet astoņi veic reģionālos pārvadājumus.

"Autobusa vadītāji ir viena no lielākajām riska grupām, tāpēc ir ļoti svarīgi rūpēties par viņu veselību un drošību. Jau kopš ārkārtējās situācijas sākuma autobusu vadītāji tiek nodrošināti ar dezinfekcijas līdzekļiem, gumijas cimdiem, tāpat pēc katras maiņas visos autobusos tiek dezinficētas virsmas, autobusos šobrīd ir ieviesti distancēšanās drošības pasākumi, samazinot uzņemamo pasažieru skaitu un norādot, kur drīkst un kur nedrīkst sēdēt, bet papildus tam, rūpējoties par saviem darbiniekiem, autobusos uzstādījām aizsargbarjeras, kas atdala autobusa vadītāju no pārējā autobusa salona," klāstīja JAP Pārvadājumu nodaļas vadītājs Gatis Dūmiņš.

Viņš skaidroja, ka pirms to uzstādīšanas uzņēmums konsultējies ar Ceļu satiksmes drošības direkciju, lai rastu piemērotāko risinājumu, kas netraucētu autobusa vadītājam ceļu satiksmē un būtu drošs.

"Rūpējoties gan par savu darbinieku, gan arī par pasažieru drošību, JAP dispečeri autobusa vadītājiem katru rītu, ierodoties darbā, papildu ikdienas pārbaudēm mēra arī ķermeņa temperatūru," stāstīja Dūmiņš.

Jau ziņots, ka līdz ar valstī noteikto ārkārtējo situāciju gan Jelgavas sabiedriskajā transportā, gan arī reģionālo maršrutu autobusos pārvadāto pasažieru skaits ir būtiski samazinājies, un Jelgavā slēgti vairāki autobusu maršruti.

Ministru kabinets ir pagarinājis Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Bezpilota lidaparātiem Latvijā jābūt automātiskajiem atbildētājiem (+VIDEO)

Droniem, kas ir vieglāki par 250 g, būs jāatbilst jaunajiem drošības noteikumiem.

Sabiedrība Kopā ar Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu skatīs arī grozījumus

Kopā ar Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu nākamnedēļ, 7.maijā, izskatīšanai valdībā tiks virzīti arī grozījumi Pašvaldības domes vēlēšanu likumā, kas ļautu pēc Rēzeknes vietvaras atlaišanas pilsētā nerīkot pašvaldības ārkārtas vēlēšanas, intervijā Latvijas Radio sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Vairākiem cilvēkiem piešķir valsts augstākos apbalvojumus

Vairākiem cilvēkiem par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā pirms maija svētkiem piešķirti valsts augstākie apbalvojumi, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Lai atjaunotu bumbu patvertnes, nepieciešami aptuveni 100 miljoni eiro (+VIDEO)

Vērienīgo projektu ierosināts finansēt no Eiropas Savienības līdzekļiem.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgas centrā sodīti vairāk nekā 100 kravas auto vadītāji

Rīgā par aizlieguma šķērsot pilsētas centru neievērošanu līdz šim ir sodīti vairāk nekā 100 kravas auto vadītāji.

Sabiedrība Pašvaldībām piešķirs 25 miljonus eiro bezemisiju transportlīdzekļu iegādei

Pašvaldībām piešķirs nepilnus 25 miljonus eiro bezemisiju transportlīdzekļu iegādei, paredz šodien valdības pieņemtie noteikumi par atbalstu bezemisiju transportlīdzekļu izmantošanas veicināšanai pašvaldībās.

Ekonomika Pārvadāto pasažieru skaits Latvijā pieaudzis par 17,9%

Latvijā ar sauszemes transportu šogad deviņos mēnešos pārvadāti 139,49 miljoni pasažieru, kas ir par 17,9% jeb 21,2 miljoniem vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā.