Stabilizējoties situācijai, Ogres slimnīcā šodien uzņemti desmit jauni pacienti

Sabiedrība
VS.LV 14:55, 07.04.2020 0

Stabilizējoties situācijai, šodien Ogres slimnīcā uzņemti desmit jauni pacienti, informēja SIA "Ogres rajona slimnīca" valdes priekšsēdētājs Dainis Širovs.

 
Foto: LETA

Viņš teica, ka slimnīcas pirmajā stāvā šodien bijusi iespēja uzņemt jaunus pacientus, jo iepriekšējie ir atveseļojušies un izrakstīti no slimnīcas.

Vienlaikus neviens no 26 medicīnas darbiniekiem, kas patlaban atrodas pašizolācijā, nav slims. Daļa no viņiem jau nākamajā nedēļā varēs atgriezties darbā un tad darbu varēs atsākt arī nodaļas slimnīcas otrajā stāvā, jo šonedēļ slimnīcai trūkst vidējā medicīnas personāla, tādēļ pacientu uzņemšana ir ierobežota. Patlaban Ogres slimnīcā strādā arī rezidentūrā esošie topošie ārsti.

Slimnīcas vadītājs atzinīgi novērtēja arī nodrošinājumu ar individuālajiem aizsardzības līdzekļiem. Veselības norēķinu centrs papildu sejas maskām un respiratoriem šonedēļ ir piešķīris arī sejas vairogus, kas mazinās iespējamību mediķiem saslimt ar Covid-19, piebilda Širovs.

"Nav iespējams noteikt precīzi, kur ar Covid-19 saslima viens no ārstiem, jo viņš ne tikai rūpējās par Covid-19 slimnieku mūsu slimnīcā, bet uz darbu Ogres slimnīcā brauca ar vilcienu, Rīgā pārvietojās ar sabiedrisko transportu," norādīja Širovs.

LETA jau ziņoja, ka pacientu saslimšanas ar Covid-19 dēļ Ogres slimnīcā pagājušajā piektdienā slēdza interno nodaļa un pašizolācijā nonāca vēl deviņi medicīnas darbinieki, savukārt vienam ārstam konstatēja Covid-19.

Līdz šim Covid-19 Latvijā konstatēts 548 cilvēkiem. Patlaban 41 pacients stacionēts, tai skaitā 38 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu.

Pašlaik Latvijā ir reģistrēti divi ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi, bet vēl par vienu gadījumu - patversmes "Zilais krusts" klientu - tiek gaidīts pataloganatoma slēdziens par viņa nāves cēloni, jo šim cilvēkam nebija izteiktu saslimšanas pazīmju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nomiris bijušais diplomāts un vēsturnieks Bonifācijs Daukšts

Pagājušās nedēļas nogalē mūžībā devies bijušais diplomāts, vēsturnieks, pasniedzējs un dzejnieks Bonifācijs Daukšts, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Sabiedrība Kurzemē šovasar pulcēsies Eiropas arhitekti (+VIDEO)

Liepājas centrs iegūs arī starptautisku dimensiju.

Sabiedrība Āboltiņa nekomentē iespējamo aicinājumu viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus

Vēstnieces amats liedzot Solvitai Āboltiņa komentēt iekšpolitikas norises, tostarp iespējamo aicinājumu 12.Saeimas viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus viņai par labu.

Sabiedrība Aptauja: kādas skolas ir piemērotas skolēniem un vecākiem Latvijā (+VIDEO)

Kā nozīmīgus izvēles kritērijus min profesionāli skolotāji.

.

Lasiet arī

Sports Latvijas U-18 hokejisti zaudē norvēģiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase pirmdien Espo pasaules U-18 čempionāta apakšgrupas noslēdzošajā, ceturtajā mačā ar rezultātu 3:5 (0:3, 1:2, 2:0) zaudēja vienaudžiem no Norvēģijas, ceturtdaļfināla ceļazīmes iegūšanu atstājot konkurentu rokās.

Sports Šilovs debitē Stenlija kausa izcīņā ar uzvaru papildlaikā

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs svētdien debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā un tika pie dramatiskas uzvaras papildlaikā.

Interesanti fakti Gatavojas no maija Rīgā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem

Rīgas pašvaldības policija (RPP) šodien tikās ar koplietošanas elektroskrejriteņu un velosipēdu pakalpojumu sniedzējiem, gatavojoties no maija galvaspilsētā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem.

Ekonomika Valsts airBaltic obligācijas varētu iegādāties ne vairāk kā 100 mil eiro vērtībā

Valsts Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligācijas varētu iegādāties ne vairāk kā 100 miljonu eiro vērtībā, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).