Jaunnedēļ paredzētos centralizētos eksāmenus pārceļ uz maiju

Sabiedrība
VS.LV 19:02, 14.03.2020 0

Ministru kabinets šodien lēma uz maiju pārcelt jaunnedēļ plānotos centralizētos eksāmenus.

 

Premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) pēc vairākas stundas ilgas valdības sēdes sacīja, ka pieņemts lēmums nedaudz pastiprināt sabiedrības aizsardzības pasākumus.

Nākamajā nedēļā, kad vairumam skolēnu paredzēts brīvlaiks, 12.klašu izglītojamajiem bija plānoti eksāmeni svešvalodās.

Izvērtējot situāciju ar Covid-19 izplatību, valdība lēma, ka nākamajā nedēļā eksāmeni nenotiks, tos pārceļot uz maiju, kad plānoti arī citi eksāmeni.

Kā ziņots, pēdējā diennaktī Latvijā konstatēti vēl deviņi inficēšanās gadījumi ar Covid-19, tādējādi kopumā valstī reģistrēti 26 ar šo vīrusu saslimuši iedzīvotāji.

Piektdien visā Latvijā spēkā stājas ierobežojumi, kas saistīti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju. Ārkārtējā situācija valstī izsludināta saistībā ar Covid-19 izplatību un būs spēkā līdz 14.aprīlim ar mērķi ierobežot infekcijas izplatību. Tostarp ir aizliegta tādu publisku pasākumu rīkošana, kuru apmeklētāju skaits pārsniedz 200.

Izglītības iestādēs, izņemot bērnudārzus, mācības pēc skolēnu brīvlaika noteiktas neklātienes formā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ukrainai nodos 24 Latvijā konfiscētās automašīnas

Valdība otrdien nolēmusi bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 24 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.

Sabiedrība Ēka var sagrūt: Ogrē daudzīvokļu mājas iedzīvotājiem jāatstāj dzīvokļi

Ogrē Draudzības ielas 4 daudzīvokļu ēkas iedzīvotājiem nekavējoties jāatstāj dzīvokļi ēkas bīstamības dēļ, apstiprināja pašvaldībā.

Sabiedrība Maksas neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi Latvijā pieaugs par 9%

Pērn mazāk nekā divas trešdaļas pacientu maksāja ārstiem, kuri ieradās viņu mājās.

Sabiedrība Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Lasiet arī

Sabiedrība Stacionēto Covid-19 pacientu skaits pieaudzis līdz 728

Aizvadītajā diennaktī Latvijas slimnīcās ievietots 51 Covid-19 pacients, tostarp viens pārvests, līdz ar to kopējais stacionāros esošo ar koronavīrusu sirgstošo pacientu skaits pieaudzis no 698 sestdien līdz 728 svētdien, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

Sabiedrība Svētdien Latvijā reģistrēti 167 jauni Covid-19 gadījumi

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 167 jauni Covid-19 gadījumi un saņemtas ziņas par piecu saslimušo personu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija.

COVID-19 Sestdien stacionēts pēdējos mēnešos mazākais Covid-19 pacientu skaits

Sestdien Latvijas slimnīcās nogādāti 43 Covid-19 pacienti, kas ir mazākais vienā diennaktī stacionēto ar jauno koronavīrusu sasirgušo cilvēku skaits pēdējo trīs mēnešu laikā, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

COVID-19 Nedaudz palielinājies slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits

Svētdien Latvijā stacionēti 52 Covid-19 pacienti, tostarp trīs pārvesti, līdz ar to patlaban kopumā stacionāros ārstējas 939 pacienti, kas ir par 16 vairāk nekā dienu iepriekš, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.