Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes apakšpadomē pārrunās mediķu atalgojuma modeļa reformu

Sabiedrība
LETA 04:01, 14.02.2020 0

Rīga, 14.febr., LETA. Šodien Veselības ministrijā (VM) Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) Veselības aprūpes nozares apakšpadomes sēdē nozares pārstāvji pārrunās mediķu atalgojuma reformu, aģentūrai LETA pav...


Rīga, 14.febr., LETA. Šodien Veselības ministrijā (VM) Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) Veselības aprūpes nozares apakšpadomes sēdē nozares pārstāvji pārrunās mediķu atalgojuma reformu, aģentūrai LETA pavēstīja VM pārstāvis Oskars Šneiders. Patlaban viena no galvenajām VM aktualitātēm ir jauna medicīnas darbinieku atalgojumu modeļa izstrāde, pie kā tiek strādāts VM organizētās domnīcās. Plānots, ka modeli pabeigs līdz 20.februārim, kad notiks pēdējā domnīca. Pēc Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) priekšsēdētāja Valda Kera paustā, NTSP sēdē tiks spriests par reformu gaitu un to nepieciešamību. LVSADA, atšķirībā no citām mediķu organizācijām, līdz šim ir atteikusies iesaistīties reformu tapšanā, jo, viņuprāt, pašreizējais modelis neprasa būtiskas izmaiņas. Šodien paredzēts, ka LVSADA ar VM pārspriedīs pastāvošās viedokļu atšķirības. Jau ziņots, ka Veselības ministrijas organizētajās domnīcās, kuru mērķis ir izstrādāt jaunu mediķu atalgojuma modeli, piedalās Latvijas Ārstu biedrība (LĀB), Latvijas Māsu asociācija (LMA), Latvijas Jauno ārstu asociācija, slimnīcu vadītāji, ekonomisti galvenās māsas no slimnīcām, valsts kancelejas pārstāvji, ministrijas pārstāvji un universitāšu pārstāvji, informēja LĀB prezidente Ilze Aizsilniece. Pēc Aizsilnieces paustā, iepriekšējā VM domnīcā tika precizēta pilna darba laika ekvivalenta definīcija, tās elementi un piemērošana dažādās veselības aprūpes iestādēs. Lai gan patlaban netiks sniegtas papildus detaļas par mediķu atalgojuma modeļa reformu, abu organizāciju vadītājas pauda gandarījumu par pašreiz panākto. Konkrēta informācija par jauno modeli tikšot sniegta tikai pēc pēdējās domnīcas.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Tetovēšanas meistars

Viss par jūsu sapņu profesiju vai kur doties, lai kļūtu par tetovētāju

Sabiedrība Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība «BB ir proraška ka jv un progkomunisti»: soctīklos par ārlietu ministri (+VIDEO)

Baiba Braže tiek apsūdzēta kopējās Baltijas diplomātijas graušanā.

Sabiedrība Kamēr daļā Latvijas gaidāms negaiss, Austrumlatvijas mežos pieaug ugunsbīstamība

Šonakt un svētdien daļā Latvijas gaidāms pērkona negaiss, bet tikmēr valsts austrumos mežos ir augsta ugunsbīstamība, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.

Lasiet arī

Kultūra Muzeju nakts norises Latvijā pulcē vairāk nekā 180 770 apmeklētāju!

Visvairāk reģistrēto apmeklētāju - 13 525 - pulcējis Rotko muzejs Daugavpilī.

Ekonomika Latvijā ražotie elektriskie skrejriteņi ir pieprasīti dažādās nozarēs (+VIDEO)

“Praktiski katru nedēļu mēs sastopamies ar interesi vai kādu jaunu pielietojuma veidu".

Kriminālziņas Lietuvas helikopters no zvejas kuģa evakuējis ievainotu Latvijas pilsoni

Lietuvas Gaisa spēku helikopters svētdien no zvejas kuģa evakuējis ievainotu Latvijas pilsoni, pirmdien paziņoja Lietuvas armija.

Ekonomika Kāda ir vidējā kredīta summa jaunajam mājoklim?

Kopumā 2024.gada kreditēšanas indekss ir audzis par 5 procentpunktiem, kas ir mazāka izaugsme nekā pērn, taču vērojama pozitīva tendence - bankas spēj kreditēt un vēlas to darīt.