Koalīcija esot vienojusies Latvijas Bankas prezidenta amatam virzīt Kazāku

Sabiedrība
LETA 00:01, 03.12.2019 0

Rīga, 2.dec., LETA. Koalīcijas partijas esot šovakar vienojušās Latvijas Bankas prezidenta amatam virzīt centrālās bankas padomes locekli Mārtiņu Kazāku, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. Pēc p...


Rīga, 2.dec., LETA. Koalīcijas partijas esot šovakar vienojušās Latvijas Bankas prezidenta amatam virzīt centrālās bankas padomes locekli Mārtiņu Kazāku, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. Pēc pirmdien notikušās koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) žurnālistiem paziņoja, ka valdību veidojošās partijas esot nonākušas līdz diviem kandidātiem - Kazākam un  Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājam Uldim Cērpam. Šovakar Jaunās konservatīvās partijas frakcija nolēma, ka tā ir gatava atbalstīt arī Kazāka kandidatūru, lai arī sākotnēji ticis pieņemts lēmums amatā atbalstīt Cērpu. Koalīcijas partijas vairākkārt uzsvēra, ka ir nepieciešams kopīgi vienoties par vienotu kandidātu centrālās bankas prezidenta amatam, lai nepieļautu situāciju, ka augstā amata ievēlēšanā izšķirošas būtu opozīcijas politiķu balsis. Pēc koalīcijas sanāksmes tika plānots, ka diskusijas turpināsies rīt, taču patlaban neoficiāla informācija liecina, ka valdību veidojošās partijas esot nonākušas līdz vienotam redzējumam, amatam plānojot virzīt Kazāku. Kā ziņots, Saeimas Prezidijs un Frakciju padome līdz 3.decembrim pagarināja kandidātu izvirzīšanas laiku Latvijas Bankas prezidenta amatam. Pagarinājums dod papildu laiku koalīcijai turpināt sarunas par piemērotāko kandidātu uz šo posteni.  Šī augstā amata kandidātu vidū iepriekš bija arī Fiskālās disciplīnas padomes locekle Inna Šteinbuka un "Altum" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš. Latvijas Bankas pašreizējā prezidenta Ilmāra Rimšēviča amata pilnvaru termiņš beidzas jau pēc nepilnām trim nedēļām - 21.decembrī.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Vidzemes Mārciena atjauno dzīvojamo fondu (+VIDEO)

Lai uzlaboto esošo situāciju, iedzīvotāji ir vienojušies ar pašvaldību par iespēju pieslēgties centralizētajai siltumapgādei.

Sabiedrība Valsts prezidents: mums jāmācās dzīvot jaunos apstākļos

Latvijas drošība būs mūsu prioritāte, un mums jāmācās dzīvot jaunos apstākļos, TV24 raidījumā "Dienas personība" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība NBS: Bruņojuma nodošana Ukrainai neveido robus Latvijas aizsardzības sistēmā

Bruņojuma nodošana Ukrainai neveido robus Latvijas drošībā un aizsardzības sistēmā, piektdien intervijā TV3 sacīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Piektdiena sāksies mākoņaina, bet dienas gaitā laika apstākļi skaidrosies

Piektdiena Latvijā sāksies mākoņaina, bet dienas gaitā laika apstākļi skaidrosies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Lasiet arī

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionātu sāk ar grūtu uzvaru pār Poliju (VIDEO)

Kasparam Daugaviņam gūstot vārtus papildlaikā, Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien Ostravā pasaules čempionāta pirmajā spēlē ar rezultātu 5:4 (0:1, 1:1, 3:2, 1:0) uzvarēja Polijas valstsvienību, kas elites divīzijā startē pirmo reizi kopš 2002.gada.

Sabiedrība Naktī uz svētdienu Latvijā iespējamas salnas

Naktī uz svētdienu Latvijā iespējamas salnas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes.

Veselība Aptauja: Latvijā 40% autovadītāju pie stūres dzer kafiju

Latvijā 40% autovadītāju, braucot pie stūres, dzer kafiju, bet 39% autovadītāju mēdz runāt pa telefonu, aģentūru LETA informēja kāda SIA pārstāvji, atsaucoties uz "Atbildīgas braukšanas indeksa" aptauju.

Interesanti fakti Tiesa liek valstij samaksāt 500 eiro ieslodzītajam saistībā ar auguma mērījumu

Administratīvā rajona tiesa aprīlī likusi Ieslodzījuma vietu pārvaldei (IeVP) samaksāt 500 eiro kaitējumu kādam gara auguma ieslodzītajam saistībā ar nepareizu auguma mērījumu, lai saņemtu papildu ēdienu, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.