• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vidzemes Mārciena atjauno dzīvojamo fondu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:26, 10.05.2024


Lai uzlaboto esošo situāciju, iedzīvotāji ir vienojušies ar pašvaldību par iespēju pieslēgties centralizētajai siltumapgādei.


Marcienā ir milzīga četrs stāvu ēka, kas varētu kalpot kā komandcentrs vai kas tamlīdzīgs.

Madonas novada Mārcienā notika pirmā tikšanās ar Mārcienas pagasta iedzīvotājiem par daudzdzīvokļu ēku atjaunošanu. Tajā Vidzemes plānošanas reģions (VPR) un tikko izveidotais atbalsta punkts "Vidzemes EnergoGids" aicināja daudzdzīvokļu māju iedzīvotājus iepazīties ar sagatavotā energoaudita rezultātiem un apspriest esošās problēmas līdzīga tipa ēkās. Šobrīd vairākas daudzdzīvokļu mājas Mārcienas pagastā nav pieslēgtas centralizētajai siltumapgādei, un katrs dzīvokļa īpašnieks ir izveidojis savu individuālo apkures sistēmu. Visbiežāk kā kurināmo ēku iedzīvotāji izmanto malku, briketes, kā arī siltuma nodrošināšanai - elektriskos sildītājus.

Lai uzlaboto esošo situāciju, iedzīvotāji ir vienojušies ar pašvaldību par iespēju pieslēgties centralizētajai siltumapgādei, un šobrīd pašvaldība ir pieņēmusi lēmumu par konteinertipa katlu mājas izbūvi Mārcienā. Turklāt iedzīvotāji pēc vairāku gadu diskusijām straujiem soļiem ir uzsākuši mājas virzību uz tās atjaunošanu. Tikšanās laikā sarunās iedzīvotāji uzsvēra, ka vēlas uzlabot gan mājas tehnisko stāvokli, gan arī parūpēties par iekštelpu mikroklimatu, vienmērīgu siltumu dzīvokļos, gan arī kā prioritāti izvirza ēkas drošību.

Saruna ar iedzīvotājiem Mārcienā bija pirmais no vairākiem pasākumiem, kas starptautiskā projekta "RenoWave" ietvaros notiks ne tikai Madonas novadā, bet arī citur Vidzemē. Projekta laikā plānotas regulāras tikšanās ar ēku iedzīvotājiem, apsaimniekotājiem, pašvaldību speciālistiem un ekspertiem, lai kopīgās sarunās izprastu namu atjaunošanas nepieciešamību un piemērotākos risinājumus.

Latvijā projektu "Vienas pieturas aģentūras paplašinātais modelis, lai palielinātu daudzdzīvokļu ēku fonda renovāciju Baltijas jūras reģionā" (RenoWave) īsteno VPR un Baltijas Vides Forums. Tas tiek ieviests Interreg Baltijas jūras reģiona programmas 2021.-2027.gadam ietvaros ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Tetovēšanas meistars

Viss par jūsu sapņu profesiju vai kur doties, lai kļūtu par tetovētāju

Sabiedrība Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība «BB ir proraška ka jv un progkomunisti»: soctīklos par ārlietu ministri (+VIDEO)

Baiba Braže tiek apsūdzēta kopējās Baltijas diplomātijas graušanā.

Sabiedrība Kamēr daļā Latvijas gaidāms negaiss, Austrumlatvijas mežos pieaug ugunsbīstamība

Šonakt un svētdien daļā Latvijas gaidāms pērkona negaiss, bet tikmēr valsts austrumos mežos ir augsta ugunsbīstamība, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijā 23% iedzīvotāju ir pilnībā apmierināti ar savu mājokli

Latvijā 23% iedzīvotāju ir pilnībā apmierināti ar savu mājokli, informē "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas rezultātem.

Sabiedrība Kur ir transporta pietura: par ko jautā potenciālie dzīvokļu pircēji (+VIDEO)

Vēlme pēc ērtas un pārdomātas dzīvesvietas, kas ietver arī pieejamu vidi, viennozīmīgi tuvāko gadu laikā turpinās augt.

Sabiedrība Groza mājas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas maksas aprēķināšanas noteikumus

Valdība otrdien atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātos grozījumus dzīvojamās mājas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas maksas aprēķināšanas noteikumos, kas paredz nodrošināt dzīvojamās mājas energoefektivitātes uzlabošanas pasākumus.

Sabiedrība 100 tonnu ūdens noplūde Rīgas mājsaimniecībā: nodarīti zaudējumi 50 000 EUR

Vasarā tiek fiksēti par 20% vairāk apdrošināto nelaimes gadījumu, kas saistīti ar ūdeni – speciālisti konsultē par piesardzības pasākumiem.