Latvijas iedzīvotāji zaudējuši interesi par čeku loteriju

Sabiedrība
LETA 13:03, 14.10.2019 3

Septembrī čeku loterijai reģistrēti 1 386 932 attaisnojuma dokumenti, kas ir par 19,9% mazāk nekā čeku loterijas pirmajā mēnesī - jūlijā, aģentūru LETA informēja Valsts ieņēmumu dienestā.

 
Foto: LETA

Jūlijā čeku loterijai tika reģistrēti 1 731 070 attaisnojuma dokumenti - čeki, biļetes vai kvītis.

No trešajai čeku loterijas izlozei reģistrētajiem 1 386 932 attaisnojuma dokumentiem izlozētas 54 naudas balvas, kā arī 50 papildu balvas, kuras sarūpējuši 14 uzņēmumi - VID Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieki.

Loterijas dalībnieki, kuru reģistrētais čeks ir laimējis kādu no balvām, saņem individuālu īsziņu uz tālruni, kas tika norādīts, reģistrējot loterijai attaisnojuma dokumentu. Loterijas rezultāti tiek paziņoti katra mēneša otrajā svētdienā TV3 raidījuma "SuperBingo" laikā, kā arī pēc tam publicēti tīmekļvietnē "www.cekuloterija.lv" un "www.latloto.lv".

Tiem čeku loterijas dalībniekiem, kuru reģistrētais čeks ir laimējis kādu no mēneša naudas balvām vai Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku balvām, ir jāpiesakās VID klātienē vai elektroniski 30 dienu laikā no izlozes rezultātu publicēšanas dienas, tas ir, līdz 10.novembrim (ieskaitot). To var izdarīt gan elektroniski, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS), gan ierodoties klātienē jebkurā no VID klientu apkalpošanas centriem visā Latvijā.

Savukārt, tiem, kuri saņēma īsziņu, ka viņu reģistrētais čeks tiek virzīts gada izlozei, laimējušais dokuments ir jānosūta uz VID elektroniski vai jāparāda klātienē 14 dienu laikā jeb līdz 27.oktobrim (ieskaitot).

Čeku loterijā var piedalīties ikviens, reģistrējot tīmekļa vietnē "www.cekuloterija.lv" čeku, kvīti un biļeti piecu un vairāk eiro vērtībā. Darījumu apliecinošajam dokumentam ir jābūt izsniegtam par preci vai pakalpojumu, kas saņemts no Latvijā reģistrēta nodokļu maksātāja. Oktobrī saņemtos čekus, kvītis un biļetes var reģistrēt līdz šā gada 5.novembrim. Nākamā čeku loterijas rezultātu paziņošana gaidāma novembra otrajā svētdienā - 10.novembrī.

Šogad Čeku loterijā ik mēnesi tiek izspēlētas 54 naudas balvas, no kurām - viena naudas balva 10 000 eiro vērtībā, trīs naudas balvas 5000 eiro vērtībā, 50 naudas balvas 100 eiro vērtībā, kā arī dažāda apmēra gada balvas. Tāpat ir iespējams piedalīties Padziļinātas sadarbības programmas dalībnieku sarūpēto papildu balvu izlozē.

Čeku loterijas mērķis ir veicināt godīgu konkurenci un labprātīgu nodokļu saistību izpildi, mudinot pircējus pieprasīt čekus un kvītis par iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem, tādējādi veicinot kultūras maiņu sabiedrībā. Čeku loterija Latvijā notiek pirmo reizi, taču citur pasaulē ir visnotaļ izplatīta prakse, kas devusi pozitīvus rezultātus gan attiecībā uz sabiedrības rīcības maiņu, gan ieņēmumiem valsts budžetā.

Čeku loteriju organizē Valsts ieņēmumu dienests, bet informatīvi atbalsta VAS "Latvijas loto".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (3)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz iespējamām provokācijām 9.maijā sola «nepārprotamu un izlēmīgu» reakciju

Valsts policija un Valsts drošības dienests (VDD) 9.maijā pastiprināti uzraudzīs drošību visā Latvijā un sola "nepārprotamu un izlēmīgu" reakciju uz provokācijām, kad tiks fiksēta Krievijas agresijas un kara noziegumu slavināšana.

Sabiedrība Ziemeļeiropas lielākais radioteleskops Irbenē kalpos NATO vajadzībām (+VIDEO)

"Centra kapacitāte un jauda ir apliecinājums Latvijas kosmosa tehnoloģiju attīstības potenciālam", - pauž A.Sprūds.

Sabiedrība Veselības ministra parādsaistības pērn sasniegušas 220 153 eiro

Veselības ministra Hosama Abu Meri (JV) parādsaistības pagājušajā gadā sasniedza 220 153 eiro, kas ir par 18 628 eiro vairāk nekā 2022.gadā, kad tās bija 201 525 eiro apmērā, liecina valsts amatpersonas iesniegtā deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Trešdiena saulaināka gaidāma Latvijas austrumos

Trešdiena saulaināka gaidāma Latvijas austrumos, bet rietumos diena būs mākoņaina, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Lasiet arī

Pasaule Eiropa aizliegs Krievijas finansējumu politiskajām partijām un fondiem

Eiropas Savienības (ES) 14.sankciju pakete, kas būs vērsta pret Krieviju, aizliegs Krievijas finansējumu "Eiropas politiskajām partijām un Eiropas politiskajiem fondiem", "nevalstiskajām organizācijām" un "mediju pakalpojumu sniedzējiem", liecina sankciju projekts, kas nonācis interneta laikraksta "EUobserver" rīcībā.

Pasaule Ukraiņi notriekuši 59 no 76 krievu raķetēm un lidrobotiem

Naktī uz trešdienu krievi uz Ukrainu raidījuši 55 dažāda tipa raķetes un 21 uzbrukuma lidrobotu, un ukraiņu zenītartilēristi 59 no šiem gaisa mērķiem ir iznīcinājuši, pavēstījis Ukrainas Gaisa spēku komandieris Mikola Oleščuks.

Sports Doma laukumā varēs vērot pasaules hokeja čempionāta spēļu tiešraides

Lai Rīgas iedzīvotāji un pilsētas viesi varētu sekot līdzi pasaules hokeja čempionātam un Latvijas vīriešu hokeja izlases spēlēm, Doma laukumā notiks čempionāta tiešraižu publiskā skatīšanās uz lielā ekrāna.