LOSP atklātajā valdes sēdē diskutēs par bezdarbnieku pabalstiem un darba nespējas lapām lauksaimniecībā

Sabiedrība
LETA 01:44, 10.10.2019 0

Rīga, 10.okt., LETA. Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) atklātajā valdes sēdē šodien ar labklājības ministri Ramonu Petraviču (KPV LV) plānots diskutēt par bezdarbnieku pabalstiem un darba nespējas l...


Rīga, 10.okt., LETA. Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) atklātajā valdes sēdē šodien ar labklājības ministri Ramonu Petraviču (KPV LV) plānots diskutēt par bezdarbnieku pabalstiem un darba nespējas lapām lauksaimniecībā un mežsaimniecībā, aģentūru LETA informēja padomē. Atklātā valdes sēde notiks plkst.15 Zemkopības ministrijas 23.stāva zālē. LOSP valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs norādīja, ka padome ar labklājības ministri diskutēs par vairākiem Labklājības ministrijas pārziņā esošajiem jautājumiem, kas skar lauksaimniekus, tostarp arī par sezonas laukstrādnieka nodokļa režīmu. Padomes ieskatā sezonas laukstrādnieka nodokļa režīms sevi attaisnojis sezonas rakstura darbos augļkoku, ogulāju un dārzeņu audzēšanā vai stādīšanā, sējumu un stādījumu kopšanā, ražas novākšanā, augļu, ogu un dārzeņu šķirošanā. Vienlaikus Treibergs uzsvēra, ka LOSP jau labu laiku mēģina panākt, lai veicamo darbu saraksts, kurā sezonas laukstrādnieka nodoklis ir piemērojams, tiktu paplašināts arī tādiem darbiem, kā piemēram, akmeņu lasīšana, meliorācijas un novadgrāvju apauguma novākšana, kas jāpaveic 20-30 dienas viena gada laikā. Atklātajā valdes sēdē plānots aktualizēt arī jautājumu par lauksaimniecībā pašnodarbināto personu darba stāža aprēķināšanas kārtību, lai darba stāžā tiktu iekļauti ne tikai tie mēneši, kuros zemniekam ir ienākumi, bet viss saimnieciskās darbības periods ar tajā veiktajām sociālajām iemaksām, lai pašnodarbinātā persona, sasniedzot pensionēšanās vecumu, saņemtu nopelnīto pensiju. LOSP apvieno 58 lauksaimniecības nozaru un daudznozaru valsts līmeņa nevalstiskās organizācijas un kopumā pārstāv vairāk nekā 14 200 ražojošo lauksaimnieku. LOSP iesaistās Latvijas lauksaimniecības un lauku attīstības politikas veidošanā un īstenošanā sadarbībā ar valsts likumdevējiem, valsts pārvaldes institūcijām, Zemkopības ministriju un citiem sociālajiem sadarbības partneriem.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nomiris bijušais diplomāts un vēsturnieks Bonifācijs Daukšts

Pagājušās nedēļas nogalē mūžībā devies bijušais diplomāts, vēsturnieks, pasniedzējs un dzejnieks Bonifācijs Daukšts, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Sabiedrība Kurzemē šovasar pulcēsies Eiropas arhitekti (+VIDEO)

Liepājas centrs iegūs arī starptautisku dimensiju.

Sabiedrība Āboltiņa nekomentē iespējamo aicinājumu viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus

Vēstnieces amats liedzot Solvitai Āboltiņa komentēt iekšpolitikas norises, tostarp iespējamo aicinājumu 12.Saeimas viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus viņai par labu.

Sabiedrība Aptauja: kādas skolas ir piemērotas skolēniem un vecākiem Latvijā (+VIDEO)

Kā nozīmīgus izvēles kritērijus min profesionāli skolotāji.

.

Lasiet arī

Sports Latvijas U-18 hokejisti zaudē norvēģiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase pirmdien Espo pasaules U-18 čempionāta apakšgrupas noslēdzošajā, ceturtajā mačā ar rezultātu 3:5 (0:3, 1:2, 2:0) zaudēja vienaudžiem no Norvēģijas, ceturtdaļfināla ceļazīmes iegūšanu atstājot konkurentu rokās.

Sports Šilovs debitē Stenlija kausa izcīņā ar uzvaru papildlaikā

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs svētdien debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā un tika pie dramatiskas uzvaras papildlaikā.

Interesanti fakti Gatavojas no maija Rīgā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem

Rīgas pašvaldības policija (RPP) šodien tikās ar koplietošanas elektroskrejriteņu un velosipēdu pakalpojumu sniedzējiem, gatavojoties no maija galvaspilsētā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem.

Ekonomika Valsts airBaltic obligācijas varētu iegādāties ne vairāk kā 100 mil eiro vērtībā

Valsts Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligācijas varētu iegādāties ne vairāk kā 100 miljonu eiro vērtībā, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).