Kariņš: Patlaban valstij nav papildus resursu pedagogu algām

Sabiedrība
LETA 18:35, 10.10.2019 0

Patlaban valsts budžetā nav papildus resursu pedagogu algām, ceturtdien intervijā Latvijas Radio paziņoja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

 
Foto: vs.lv

Komentējot pedagogu arodbiedrības prasību pēc papildus līdzekļiem pedagogu algas paaugstināšanai, Kariņš norādīja, ka patlaban tam līdzekļu nav.

"Šobrīd nevaru iezīmēt konkrētu avotu, jo visi avoti ir aizrunāti. Nauda caur smagām politiskām sarunām tika sadalīta vairāk vai mazāk taisnīgi," teica Kariņš.

Viņš pieļāva, ka, iespējams, 2020.gada laikā būs kādas budžeta pozīcijas, kas netiks efektīvi izmantotas, tad varētu domāt par līdzekļu pārdali. Tāpat būs jāseko līdzi, kā attīstīties ekonomika un kā veiksies ar nodokļu iekasēšanu.

Vienlaikus viņš pauda, ka pašvaldībām būtu aktīvāk jāīsteno reformas izglītības sistēmā. "Kad iepriekšējā valdība vienojās par algu paaugstināšanas grafiku, tas bija saistīts ar reformu. Skolu tīklojums joprojām nav tik efektīvs, cik tam jābūt. Šīm reformām ir jāturpinās," uzsvēra Ministru prezidents.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) līdz 18.oktobrim steidzamības kārtā pieprasa dokumentālas garantijas pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes paaugstināšanai no nākamā gada septembra, pretējā gadījumā arodbiedrība lems par protestu rīkošanu, aģentūru LETA informēja LIZDA pārstāvis Guntis Meisters.

Viņš norādīja, ka arodbiedrība aicinās uz tikšanos premjerministru Krišjāni Kariņu (JV), finanšu ministru Jāni Reiru (JV) un izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku (JKP), lai pieprasītu dokumentālas garantijas pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes paaugstināšanai no 750 eiro līdz 790 eiro.

"Ja šādu garantiju nebūs, 24.oktobrī LIZDA padome lems par protestu rīkošanu," uzsvēra Meisters.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdiena sāksies mākoņaina, bet dienas gaitā laika apstākļi skaidrosies

Piektdiena Latvijā sāksies mākoņaina, bet dienas gaitā laika apstākļi skaidrosies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā atgriezīsies silts laiks

Nākamnedēļ Latvijā atgriezīsies silts laiks un gaisa temperatūra sasniegs plus 20 grādus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Sabiedrība Piektdiena Latvijā iesāksies ar lietu

Piektdiena Latvijā iesāksies ar lietu, bet sākot pūs brāzmainajam vējam, lietus mākoņi izklīdīs un no Kurzemes puses nokrišņi mitēsies, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Sabiedrība Ogres novada mēra Helmaņa alga palielinājusies par 36%

Pērn Ogres novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa (NA) alga domē palielinājusies par 36%, sasniedzot 64 477 eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija.

Lasiet arī

Ekonomika Iedzīvotāji un pašvaldības saņems finansējumu vēja enerģijas ražošanai (+VIDEO)

Elektroenerģijas tirgus likuma grozījumus plānots apstiprināt līdz š.g. jūnija beigām.

Interesanti fakti Latvijas zinatnieki mūziķiem palīgā liek mākslīgo intelektu (+VIDEO)

Ikdienas darbā produkts dziedātājiem paver nebijušas iespējas pārveidot balsi ne tikai solo izpildījumam, bet arī veidot duetus.

Kultūra Dziedātājs Dons pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

Dziedātājs Dons šovakar pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, uzstājoties ar 11.kārtas numuru, informēja projekta "Eirovīzijas dziesmu konkurss 2024" komunikācijas vadītājs Edgars Bāliņš.

Interesanti fakti Latvijā vērojama ziemeļblāzma

Teju visā Latvijā naktī uz sestdienu redzama ziemeļblāzma, novēroja aģentūra LETA.