• Irīda,
  • Īrisa
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Mediji: Dienvidkoreja apsver militārpersonu sūtīšanu uz Ukrainu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:59, 22.10.2024


Reaģējot uz Ziemeļkorejas karavīru iesaisti Krievijas pusē karā pret Ukrainu, Dienvidkoreja apsver militārpersonu un izlūkdienestu aģentu sūtīšanu uz Ukrainu, pirmdien vēstīja Dienvidkorejas mediji.


Foto: LETA

Dienvidkorejas valdība un armija "izskata plānu nosūtīt uz Ukrainu attiecīgu skaitu personāla, tai skaitā izlūkošanas virsniekus [specializējušos Ziemeļkorejā] un ekspertus ienaidnieka taktikā", atsaucoties uz kādu Dienvidkorejas izlūkdienesta amatpersonu, ziņoja mediji.

Dienvidkorejas personāls Ukrainā veiktu nopratināšanu vai nodrošinātu tulka pakalpojumus, ja Ukrainas spēki sagūstītu Ziemeļkorejas karavīrus. Viņi arī sniegtu Kijivai informāciju par Ziemeļkorejas militāro taktiku, doktrīnu un operācijām, vēsta mediji.

Dienvidkoreja līdz šim galvenokārt sniegusi Ukrainai humāno palīdzību, bet pirmdien Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka apsvērs ieroču piegādes Ukrainai.

Dienvidkorejas izlūkošanas aģentūra piektdien pavēstīja, ka Ziemeļkoreja ir nosūtījusi uz Krievijas pilsētu Vladivostoku sākotnējo kontingentu ar 1500 speciālo spēku karavīriem un drīzumā nosūtīs vēl vairāk. Kopumā Ziemeļkoreja nolēmusi nosūtīt 12 000 karavīru uz karu Ukrainā.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis iepriekš sacīja, ka viņa valdības rīcībā esošā informācija liecina, ka karā Krievijas pusē varētu tikt iesaistīti 10 000 Ziemeļkorejas karavīru. Viņš brīdināja, ka Ziemeļkorejas iesaistīšanās varētu būt "pirmais solis uz pasaules karu".

Ziemeļkoreja ir nosūtījusi Krievijai tūkstošiem konteineru ar munīciju. Pagājušajā mēnesī Ukrainas militārās izlūkošanas vadītājs paziņoja, ka Ziemeļkorejas atbalsts Krievijas prezidenta Vladimira Putina karadarbībai ir "lielākā problēma", ar ko Kijiva saskaras no Maskavas sabiedroto puses.

Ziemeļkorejas un Krievijas sadarbība pēdējo divu gadu laikā ir uzplaukusi. Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns un Krievijas diktators Vladimirs Putins jūnijā parakstīja vienošanos, kas paredz savstarpēju militāru palīdzību gadījumā, ja kādai no valstīm tiek uzbrukts.

Dienvidkorejas prezidents Juns Sukjols pirmdien telefonsarunā ar NATO ģenerālsekretāru Marku Riti nosodīja Maskavas un Phenjanas militāro sadarbību un sacīja, ka viņa valsts aktīvi veiks "pakāpeniskus atbildes pasākumus".

Juna birojs informēja, ka Dienvidkorejas prezidents paziņojis Ritem, ka nekavējoties nosūtīs amatpersonas, lai veicinātu informācijas apmaiņu ar NATO un veiktu pasākumus drošības sadarbības stiprināšanai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Otrdien daudzviet gaidāms lietus

Otrdien daudzviet Latvijā, sākot ar Kurzemi, gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Jūlija Navaļnaja gatava kandidēt prezidenta vēlēšanās Krievijā

Krievijas cietumā mirušā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnaja atraitne Jūlija intervijā "BBC News" pavēstījusi, ka ir gatava kandidēt uz prezidenta amatu, ja atgriezīsies Krievijā.

Pasaule Grieķija atteikusies piedalīties NATO patrulēšanas misijā Baltijas valstīs

Grieķija ir noraidījusi Latvijas, Lietuvas un Igaunijas aicinājumu piedalīties NATO patrulēšanas misijā Baltijas valstu gaisa telpā, lēmumu pamatojot ar pašreizējām saistībām Balkānos, vēsta laikraksts "Postimees".

Pasaule Ukraina: Ziemeļkorejas karavīrus nosūta uz fronti Kurskas apgabalā

Uz Krievijas Kurskas apgabala Ļgovskas rajonu dalībai uzbrukuma operācijās pārvietoti 40 Ziemeļkorejas karavīri, no kuriem 18 iepriekš mēģinājuši aizbēgt, bet tikuši notverti, ziņo avoti Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenajā izlūkošanas pārvaldē (HUR).

Lasiet arī

Pasaule ASV amatpersona: Krievija ir iztērējusi savus nebalto dienu iekrājumus

Krievija ir iztērējusi savus nebalto dienu iekrājumus 650 miljardu ASV dolāru apmērā, tādas aplēses drošības un ārpolitiskas foruma "Rīgas konference" diskusijā pauda ASV valsts sekretāra vietnieks Eiropas un Eirāzijas lietās Džeimss O'Braiens.

Pasaule ES īpašais sūtnis: Latvija var priecāties par ES vienotību atbalstā Ukrainai

Pret Krieviju īstenotās Eiropas Savienības (ES) sankcijas ir ļoti būtiska Ukrainas atbalsta politikas sastāvdaļa, un šo politiku ES valstis īsteno ļoti apņēmīgi un vienoti, neatkarīgi no tā, cik tuvu Krievijas robežām tās atrodas, aģentūrai LETA uzsvēra Eiropas Savienības (ES) īpašais sūtnis sankciju jautājumos Deivids O'Salivans.

Pasaule Zelenskis: Krievija gatavojas iesaistīt karā 10 000 Ziemeļkorejas karavīru

Krievija gatavojas iesaistīt karā pret Ukrainu 10 000 Ziemeļkorejas karavīru, ceturtdien paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Zelenskis Kijivā prezentējis savu uzvaras plānu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien parlamentā prezentējis savu uzvaras plānu kara izbeigšanai, un tas ietver piecus punktus un trīs slepenus pielikumus.