• Justīne,
  • Juta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ķīna sāk divu dienu manevrus ap Taivānu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:50, 23.05.2024


Ķīna ceturtdienas rītā sāka manevrus ap Taivānu, kas ilgs divas dienas un kuros piedalās karaflotes kuģi un lidmašīnas, un raksturoja tos kā "stipru sodu" Taivānai par "separātisma aktiem", ziņoja Ķīnas valsts mediji.



Militārās mācības sākās trīs dienas pēc jaunā Taivānas prezidenta Lai Cjindes inaugurācijas.

Ķīna uzskata Taivānu par savu teritoriju, un abu pušu saspīlējums 180 kilometru platajā Taivānas šaurumā ir palielinājies pēc Lai uzvaras Taivānas prezidenta vēlēšanās janvārī. Pekina ir brīdinājusi, ka jaunais prezidents ir "bīstams separātists", kurš atnesīs Taivānai "karu un pagrimumu".

Ceturtdien un piektdien notiekošās mācības "Kopīgais zobens-2024A" fokusēsies uz kopīgu jūras un gaisa kaujas gatavības patrulēšanu, kopīgu kaujaslauka kontroles pārņemšanu un kopīgiem precīzijas triecieniem svarīgākajiem mērķiem, ziņoja Ķīnas oficiālā informācijas aģentūra "Sjiņhua".

Mācības tiek rīkotas Taivānas šaurumā un uz ziemeļiem, dienvidiem un austrumiem no Taivānas. Tās notiks arī ap Taivānas kontrolētajām Kiņmeņas, Macu, Ucju un Dunjiņas salām.

Ķīnas Tautas atbrīvošanas armijas preses sekretārs Li Sji sacīja, ka šīs mācības būs "stiprs sods par "Taivānas neatkarības" spēku separātisma aktiem un stingrs brīdinājums pret ārēju spēku iejaukšanos un provokācijām".

Ķīna iepriekš paziņoja par līdzīgiem manevriem ap Taivānu pērnā gada augustā, kad toreizējais Taivānas viceprezidents Lai Cjinde braucienā uz Paragvaju piestāja ASV. Toreiz ar manevriem tika pārbaudīta Tautas atbrīvošanas armijas spēja "pārņemt gaisa un jūras telpas kontroli" un cīnīties "reālos kaujas apstākļos".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ASV zemūdene ierodas Gvantanamo līcī dienu pēc Krievijas karakuģu ierašanās Kubā

Gvantanamo līcī Kubā ieradusies ASV karaflotes zemūdene, un tas noticis dienu pēc tam, kad Kubā ieradās Krievijas karakuģi.

Pasaule Baidens sola neapžēlot dēlu un nemīkstināt viņa sodu

ASV prezidents Džo Baidens ceturtdien paziņoja, ka viņš neapžēlos savu dēlu Hanteru un nemīkstinās sodu, kas Hanteram Baidenam var tikt piespriests par ieroču likumu pārkāpumiem.

Pasaule Eiropas Savienības Tiesa piespriež Ungārijai 200 miljonu eiro sodanaudu

Eiropas Savienības Tiesa nolēmusi, ka Ungārijai jāmaksā 200 miljonu eiro sodanauda un vēl miljons eiro dienā par iepriekšējo tiesas lēmumu neievērošanu attiecībā uz patvēruma piešķiršanas politiku.

Pasaule ES valstis aicina ierobežot Krievijas diplomātu pārvietošanos Šengenas zonā

Astoņu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ārlietu ministri vēstulē bloka augstākajam pārstāvim ārlietās un drošības politikā aicinājuši ierobežot Krievijas diplomātu pārvietošanos Šengenas zonā.

Lasiet arī

Pasaule Austrālija apsūdz Ķīnu par iznīcinātāja rīcību virs starptautiskiem ūdeņiem

Austrālija caur dažādiem kanāliem izteikusi protestu Pekinai par Ķīnas iznīcinātāja rīcību virs starptautiskiem ūdeņiem izšaujot signālraķetes, tādējādi apdraudot Austrālijas jūras spēku helikopteru, otrdien paziņoja salas valsts premjerministrs Entonijs Albanīzs.

Pasaule Makrons aicina Sji Dzjiņpinu cieši sadarboties ar Eiropu

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien aicināja Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu cieši sadarboties ar Eiropu saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un pieņemt godīgus globālās tirdzniecības noteikumus.

Pasaule Sji sāk vizīti Eiropā

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins svētdien ieradās Parīzē, sākot sešu dienu vizīti Eiropā.

Pasaule Mediji: Blinkens brīdinās Ķīnu par sankcijām

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens nākamnedēļ vizītes laikā Ķīnā plāno brīdināt, ka Vašingtona noteiks sankcijas, ja Pekina nepārtrauks piegādāt Krievijai militārās un divējāda lietojuma tehnoloģijas, ziņo laikraksts "Financial Times" (FT) un aģentūra "Bloomberg".