• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ķīna sāk divu dienu manevrus ap Taivānu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:50, 23.05.2024


Ķīna ceturtdienas rītā sāka manevrus ap Taivānu, kas ilgs divas dienas un kuros piedalās karaflotes kuģi un lidmašīnas, un raksturoja tos kā "stipru sodu" Taivānai par "separātisma aktiem", ziņoja Ķīnas valsts mediji.



Militārās mācības sākās trīs dienas pēc jaunā Taivānas prezidenta Lai Cjindes inaugurācijas.

Ķīna uzskata Taivānu par savu teritoriju, un abu pušu saspīlējums 180 kilometru platajā Taivānas šaurumā ir palielinājies pēc Lai uzvaras Taivānas prezidenta vēlēšanās janvārī. Pekina ir brīdinājusi, ka jaunais prezidents ir "bīstams separātists", kurš atnesīs Taivānai "karu un pagrimumu".

Ceturtdien un piektdien notiekošās mācības "Kopīgais zobens-2024A" fokusēsies uz kopīgu jūras un gaisa kaujas gatavības patrulēšanu, kopīgu kaujaslauka kontroles pārņemšanu un kopīgiem precīzijas triecieniem svarīgākajiem mērķiem, ziņoja Ķīnas oficiālā informācijas aģentūra "Sjiņhua".

Mācības tiek rīkotas Taivānas šaurumā un uz ziemeļiem, dienvidiem un austrumiem no Taivānas. Tās notiks arī ap Taivānas kontrolētajām Kiņmeņas, Macu, Ucju un Dunjiņas salām.

Ķīnas Tautas atbrīvošanas armijas preses sekretārs Li Sji sacīja, ka šīs mācības būs "stiprs sods par "Taivānas neatkarības" spēku separātisma aktiem un stingrs brīdinājums pret ārēju spēku iejaukšanos un provokācijām".

Ķīna iepriekš paziņoja par līdzīgiem manevriem ap Taivānu pērnā gada augustā, kad toreizējais Taivānas viceprezidents Lai Cjinde braucienā uz Paragvaju piestāja ASV. Toreiz ar manevriem tika pārbaudīta Tautas atbrīvošanas armijas spēja "pārņemt gaisa un jūras telpas kontroli" un cīnīties "reālos kaujas apstākļos".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule Ķīnas zonde atgriežas uz Zemes ar pirmajiem paraugiem no Mēness tumšās puses

Otrdien uz Zemes atgriezās Ķīnas zonde "Chang'e 6" ar iežu un augsnes paraugiem no maz izpētītās Mēness tumšās puses.

Pasaule Stoltenbergs: Rietumiem jāsoda Ķīna par atbalstu Krievijai

Rietumiem ir jāsoda Ķīna par atbalstu, ko tā sniedz Krievijai, pirmdien paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Pasaule Ķīna kritizē G7 samita noslēguma paziņojumu

Ķīna pirmdien paziņojusi, ka G7 samita noslēguma dokuments, kurā Pekina aicināta pārtraukt ieroču komponentu sūtīšanu Krievijai, esot "pilns augstprātības, aizspriedumu un melu".

Ekonomika EK draud palielināt importa nodevas Ķīnā ražotiem elektroauto

Eiropas Komisija (EK) trešdien brīdināja, ka pēc izmeklēšanas saistībā ar negodīgām subsīdijām Ķīnā ražotiem elektriskajiem automobiļiem no nākamā mēneša piemēros augstākas importa nodevas, ja vien šo jautājumu abām pusēm neizdosies atrisināt pārrunu ceļā.