Izraēlas triecienā Libānā nogalināts «Hizbollah» komandieris

Pasaule
LETA 21:43, 08.04.2024 0

Izraēlas armija pirmdien paziņoja par Libānas kaujinieku grupējuma "Hizbollah" komandiera likvidēšanu gaisa triecienā Libānā.

 

"Hizbollah" elites vienības "Radvānas spēki" komandieris Ali Ahmeds Huseins ir likvidēts Izraēlas iznīcinātāju triecienā Sultanijehā Libānas dienvidos, paziņoja Izraēla, apsūdzot "Hizbollah" komandieri par uzbrukumiem Izraēlas mērķiem, kas notikuši pēdējo mēnešu laikā.

Triecienā nogalināti vēl vismaz divi cilvēki, apstiprināja Izraēlas armija, Libānas valsts mediji un avoti drošības struktūrās.

Huseins "komandēja teroristu organizācijas "Hizbollah" "Radvānas spēkus" Hudžeiras reģionā, norādīja Izraēlas armija, piebilstot, ka triecienā nogalināti vēl divi "Hizbollah" kaujinieki.

"Hizbollah" apstiprināja, ka ir nogalināts tās kaujinieks Ali Ahmeds Huseins ar segvārdu Abass Džāfars, tomēr paziņojumā nav precizēts nedz viņa rangs, nedz nāves apstākļi.

Libānas oficiālā ziņu aģentūra vēsta, ka Izraēlas militārās lidmašīnas veica uzlidojumu neapdzīvotai mājai Sultanijehā, nogalinot trīs cilvēkus un vairākus ievainojot. Uzlidojuma laikā bojātas arī tuvumā esošās ēkas un infrastruktūra, ietekmējot vismaz desmit ģimenes.

"Hizbollah", kas ir palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" sabiedrotā, ir iesaistījusies apšaudēs ar Izraēlas armiju gandrīz katru dienu kopš 7.oktobra, kad "Hamās" kaujinieku uzbrukums Izraēlas dienvidos izprovocēja karu Gazas joslā.

Pēdējā laikā Izraēla arvien aktīvāk veic triecienus Libānas iekšienē.

"Hizbollah" un Izraēlas iepriekšējais karš bija 2006.gadā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.

Pasaule Jaunkaledonijā trešo nakti turpinās nekārtības

Francijas Klusā okeāna teritorijas Jaunkaledonijas galvaspilsētā trešo nakti turpinājās nekārtības, pēc tam kad Francijas Nacionālā sapulce bija apstiprinājusi Jaunkaledonijas vēlēšanu reformu, kas sadusmojusi neatkarības atbalstītājus.

Pasaule Putins Pekinā tiekas ar Sji

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies vizītē Ķīnā un ceturtdien Pekinā tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kremļa saimniekam cenšoties nodrošināt lielāku Ķīnas atbalstu karam pret Ukrainu un Krievijas izolētajai ekonomikai.

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Lasiet arī

Pasaule Izraēlas armija no Rafahas evakuē 100 000 cilvēku

Izraēlas armija pirmdien paziņoja, ka tā evakuē aptuveni 100 000 cilvēku no Rafahas austrumu daļas pirms gaidāmā uzbrukuma Gazas joslas dienvidu pilsētai.

Pasaule Izraēlas valdība nolemj pārtraukt «Al Jazeera» darbību valstī

Izraēlas valdība svētdien nolēma pārtraukt televīzijas kompānijas "Al Jazeera" darbību valstī, platformā "X" pavēstīja premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Pasaule Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.