Telekanāls: vācu uzņēmumi piedalās Mariupoles atjaunošanā

Pasaule
LETA 20:43, 04.04.2024 0

Vācijas uzņēmumi piedalās Krievijas karaspēka izpostītās un sagrābtās Mariupoles atjaunošanā, vēsta Vācijas telekanāls ARD.

 

Meklējot liecības par vācu uzņēmumu piedalīšanos Krievijas okupētās Ukrainas pilsētas atjaunošanā, žurnālisti balstījušies celtniecības uzņēmumu vietņu datos, biznesa dokumentos, foto un video materiālos.

Daudzās Mariupoles būvēs tiek izmantots vācu uzņēmuma "Knauf" cements, pamanījuši žurnālisti.

Kā norāda ARD, "Knauf" Krievijā joprojām ir 400 darbinieku, un Krievijā tas apgroza miljardus.

Atbildot uz redakcijas lūgumu, uzņēmums apliecināja, ka nosoda Krievijas agresijas karu pret Ukrainu un ka ievēro visas Krievijai noteiktās Eiropas Savienības (ES) sankcijas. Produkcija domāta tikai un vienīgi Krievijas tirgum, norādīja "Knauf" preses dienests.

Uz daudziem jautājumiem, ko ARD uzdeva "Knauf", atbildes nav saņemtas.

Mariupoles būvju fotogrāfijās un videoierakstos ARD žurnālisti pamanīja arī betona blokus zaļā iepakojumā ar Vācijas uzņēmuma "WKB Systems" nosaukumu. Uzņēmums cita starpā piegādā iekārtas betona bloku ražošanas rūpnīcām.

"WKB Systems" it bāzēts Ziemeļreinā-Vestfālenē. Tā galvenais akcionārs ir Krievijas uzņēmējs Viktors Budarins. "WKB Systems" vairākus gadus piegādājis iekārtas gāzbetona bloku ražošanai vienam no Budarina Krievijas uzņēmumiem.

"Acīmredzot tam pašam uzņēmumam, kura produkciju Krievija izmanto, lai stiprinātu savu varu Mariupolē," norāda ARD žurnālisti.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Dronu uzbrukumi izraisa desmitiem sprādzienu Krimā un Novorosijskā

Krievijas okupētā Krimas pussala un Krasnodaras novada Novorosijskas pilsēta naktī uz piektdienu tika pakļautas bezpilota lidaparātu un jūras dronu uzbrukumiem, kas izraisīja desmitiem sprādzienu.

Pasaule Kijiva: Izjaukts krievu plāns maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskā

Ukrainas karavīri izjaukuši Krievijas karaspēka plānu Harkivas apgabalā maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskas pilsētas teritorijā un tur nostiprināties, aizstāvjiem turpinot pildīt kaujas uzdevumus pilsētas ziemeļu daļā un turot pretinieku uguns kontrolē, pavēstīja Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Pasaule Armēnija un Azerbaidžāna vienojas par strīdīgajiem robežas posmiem

Armēnija un Azerbaidžāna panākušas vienošanos par strīdīgajiem robežas posmiem, kas ir solis ceļā uz attiecību normalizēšanu.

Pasaule Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais Slovākijas prezidents Peters Pellegrīni.

Lasiet arī

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Vācijā universitātes bibliotēkā policija nošauj agresīvu vīrieti ar mačeti

Manheimas universitātes bibliotēkā otrdienas vakarā iekļuva agresīvs vīrietis ar mačeti, kuru sašāva policija un viņš no ievainojumiem vēlāk nomira slimnīcā.

Pasaule Aizdomās par spiegošanu Ķīnas labā Vācijā aizturēts EP deputāta palīgs

Aizdomās par spiegošanu Ķīnas labā aizturēts Eiropas Parlamenta (AP) deputāta no labējās eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai"(AfD) palīgs, otrdien pavēstīja Vācijas federālā prokuratūra.

Pasaule Bavārija aizliegs smēķēt marihuānu «Oktoberfest» un citos festivālos

Vācijas Bavārijas federālā zeme aizliegs marihuānas smēķēšanu publiskos festivālos un alus dārzos, tai skaitā pasaulē populārākajos alus svētkos "Oktoberfest", otrdien paziņojusi federālās zemes valdība.