• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ANO:Krievijas karavīri pēdējā laikā varētu būt nogalinājuši 32 ukraiņu gūstekņus

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:18, 27.03.2024


ANO Cilvēktiesību komisāra birojs ir ieguvis pierādījumus, ka Krievijas karavīri no 2023.gada decembra līdz 2024.gada februārim varētu būt nogalinājuši vismaz 32 Ukrainas karagūstekņus.


Foto: Facebook

Biroja oficiālajā tīmekļa vietnē publicētajā ziņojumā teikts, ka ANO eksperti ir saņēmuši neatkarīgu apstiprinājumu par vismaz trim šādiem gadījumiem, kuros nogalināti septiņi ukraiņu karavīri, kas bija rīcībnespējīgā stāvoklī.

ANO birojs norāda, ka nogalināto ukraiņu gūstekņu skaits ir "ievērojami lielāks nekā jebkurā iepriekšējā periodā".

Savā ziņojumā viņi apraksta gadījumus, kad gūstekņi tika nogalināti pēc ieroču nolikšanas vai nopratināšanas laikā.

Ziņojumā arī sīki aprakstīta spīdzināšana, kurai Krievijas karavīri pakļauj sagūstītos Ukrainas karavīrus, tostarp sišana, elektrošoks, nāvessoda imitēšana un seksuāla vardarbība. Dažos gadījumos gūstekņiem lika dziedāt Krievijas himnu, neļāva gulēt vai aizliedza izmantot tualeti.

"Praktiski katrs ukraiņu gūsteknis, ar ko mēs runājām, aprakstīja, kā Krievijas karavīri vai amatpersonas viņus spīdzināja apcietinājumā, sita, izmantoja elektrošoku, piespieda atrasties neērtās pozās un pakļāva imitētai nāvessoda izpildei. Vairāk nekā puse no viņiem tika pakļauti seksuālai vardarbībai," pavēstīja ANO novērošanas misijas vadītājs Ukrainā Daniels Bells.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Pasaule Avoti: Pirmā ASV palīdzības partija Ukrainai būs vienu miljardu dolāru liela

Pirmā ASV palīdzības partija Ukrainai pēc vērienīgās militārās palīdzības apstiprināšanas būs vienu miljardu dolāru liela, ziņo aģentūra "Reuters", atsaucoties uz diviem anonīmiem avotiem.

Pasaule Zelenskis: Trieciens Harkivas TV tornim bija iebiedēšana

Krievijas raķetes trieciens Harkivas televīzijas tornim bija nepārprotama iebiedēšana, paziņoja Ukrainas prezidents Volodomirs Zelenskis.

Pasaule Braže: Ukrainai veltītā palīdzība nedrīkst mazināties

Ukrainai veltītā palīdzība nedrīkst mazināties, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže, pirmdien piedaloties Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomē Luksemburgā.

Pasaule Ukrainas izlūkdienesta vadītājs prognozē grūtus laikus, bet ne Armagedonu

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieks Kirillo Budanovs intervijā BBC Ukrainas dienestam prognozēja sarežģītu situāciju valstī maija vidū un jūnija sākumā.