• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Francija paaugstina terorisma trauksmes līmeni līdz visaugstākajam

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:51, 25.03.2024


Pēc terorakta Piemaskavas koncertzālē Francija paaugstinājusi terorisma trauksmes līmeni līdz visaugstākajam, svētdien paziņojis Francijas premjerministrs Gabriels Atāls.



Atāls platformā "X" norādīja, ka lēmums terora trauksmes sistēmā jeb tā dēvētajā plānā "Vigipirate" paaugstināt draudu līmeni līdz augstākajai pakāpei pieņemts pēc tam, kad atbildību par uzbrukumu Maskavā uzņēmās teroristu grupējums "Islāma valsts" un ņemot vērā draudus Francijai.

Francijas terora trauksmes sistēmā ir trīs līmeņi un visaugstākais var tikt noteikts uzreiz pēc terorakta vai situācijā, kad kļūst aktīvs identificēts teroristu grupējums. Visaugstākais trauksmes līmenis tiek noteikts uz ierobežotu periodu krīzes pārvarēšanas laikā.

Jau ziņots, ka piektdien bruņoti uzbrucēji atklāja uguni koncertzālē "Crocus City Hall", kas atrodas Piemaskavas pilsētā Krasnogorskā. Apšaude sākās neilgi pirms rokgrupas "Piknik" koncerta, bet vienlaikus citā zālē notika Ļeņingradas apgabala simfoniskā orķestra koncerts.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja svētdien apstiprināja 137 cilvēku nāvi. Atbildību par uzbrukumu uzņēmās "Islāma valsts".

Krievija paziņojusi, ka aizturēti 11 aizdomās turēti, tai skaitā četri terorakta izpildītāji.

Kremlis ir devis norādījumus valsts un valdībai lojālajiem jeb propagandas plašsaziņas līdzekļiem uzsvērt iespējamās "Ukrainas pēdas", vēstot par teroraktu koncertzālē.

Jau piektdien Ukrainas Ārlietu ministrija kategoriski noraidīja Krievijas amatpersonu pēc uzbrukuma izteiktās apsūdzības par to, ka Kijiva esot saistīta ar šo teroraktu. "Šādas apsūdzības ir Kremļa plānota provokācija," uzsvēra ministrija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Pasaule Eifeļa tornis atkal atvērts apmeklētājiem pēc sešu dienu pauzes

Eifeļa tornis svētdien atkal tika atvērts apmeklētājiem pēc sešu dienu pauzes, jo streikojošie darbinieki pieprasīja uzlabot vēsturiskā pieminekļa uzturēšanu un paaugstināt algas.

Pasaule Protestējošie zemnieki ielaužas Parīzes lauksaimniecības izstādē

Vairāki desmiti franču zemnieku, kas protestē pret Eiropas Savienības "zaļo kursu", sestdien ielauzās Parīzes lauksaimniecības izstādē.

Pasaule Francijas lauksaimnieki atsāk protestus

Francijas lauksaimnieki trešdien atsākuši protestus dažas dienas pirms nacionālās lauksaimniecības izstādes, līdz kuras sākumam viņi cer sagaidīt no valdības savu prasību izpildi.

Interesanti fakti Streika dēļ slēgts Eifeļa tornis

Darbinieku streika dēļ pirmdien Parīzē nestrādā Eifeļa tornis, paziņojis torņa operators SETE.