• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ISW: Putins plāno izmantot uzvaru «vēlēšanās» ilgstošam karam Ukrainā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:22, 19.03.2024


Krievijas diktators Vladimirs Putins plāno izmantot uzvaru tā dēvētajās prezidenta vēlēšanās, lai radītu informatīvo fonu ilgstošam karam Ukrainā, teikts ASV Kara studiju institūta (ISW) ziņojumā.



Krievijas okupācijas iestādes, visticamāk, falsificēja rekordlielo atbalstu Putinam ieņemtajos Ukrainas reģionos un piespieda Ukrainas pilsoņus piedalīties "vēlēšanās", kas būtībā bija piespiedu pasākums, ņemot vērā lielo Krievijas karavīru skaitu šajās teritorijās, raksta ISW.

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka vēlēšanās nobalsojuši 99,8% personāla, no kuriem 97,27% savu balsi atdeva par Putinu.

Putins paziņojis, ka nav gaidījis tik augstus rezultātus okupētajā Ukrainā - tie, viņaprāt, liecina, ka vietējie iedzīvotāji ir "pateicīgi Krievijai par aizsardzību".

Iespējams, Putins turpina savus centienus radīt informatīvus apstākļus, lai attaisnotu ieilgušo konfliktu un ilgstošu Ukrainas okupāciju, aizbildinoties ar civiliedzīvotāju "aizsardzību", kurus patiesībā apdraud tikai Krievijas agresija, secina eksperti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Lasiet arī

Pasaule Baidens paraksta likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai

ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka parakstījis likumprojektu paketi, kas ietver militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.

Pasaule Ukrainas droni devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijā

Ukrainas droni trešdien devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijas Smoļenskas apgabalā, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" pavēstīja informēts avots.

Pasaule ASV Senāts atbalsta likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai

ASV Kongresa augšpalāta Senāts otrdienas vakarā atbalstīja likumprojektu paketi, kura ietver likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.

Pasaule Avoti: Pirmā ASV palīdzības partija Ukrainai būs vienu miljardu dolāru liela

Pirmā ASV palīdzības partija Ukrainai pēc vērienīgās militārās palīdzības apstiprināšanas būs vienu miljardu dolāru liela, ziņo aģentūra "Reuters", atsaucoties uz diviem anonīmiem avotiem.