• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kremlis sagatavojis sarakstu ārvalstu investoru aktīvu konfiskācijai

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 17:39, 30.12.2023


Krievija ir sagatavojusi sarakstu ar ārvalstu investoru aktīviem, ko gatavojas konfiscēt Centrālās bankas iesaldēto rezervju konfiskācijas gadījumā, piektdien paziņojis Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs.



"Mēs esam iepriekš analizējuši iespējamos atbildes pasākumus. Mēs darīsim visu tā, lai tas vislabāk atbilstu mūsu interesēm," sacīja Peskovs. Viņš apgalvoja, ka Rietumu apspriestā konfiskācijas ideja pārkāpj starptautiskās tiesības un ir visīstākā zādzība.

"Tas būs smags trieciens starptautiskās ekonomikas pamata parametriem. Tas iedragās citu valstu uzticību," sacīja Peskovs.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins šā gada aprīlī parakstīja dekrētu, kas ļauj Krievijas valstij pārņemt ārvalstu uzņēmumu aktīvus Krievijā "pagaidu pārvaldībā". Pēc šīs shēmas pārņemti jau vairāku ārvalstu uzņēmumu aktīvi Krievijā.

Ziņu aģentūra "Reuters", atsaucoties uz avotu Krievijas valdībā, vēstīja, ka Krievijas valdībā uzskata par mazticamu, ka Rietumi tiešām uzdrošināsies pieņemt lēmumu par konfiskāciju.

Jau vēstīts, ka G7 valstis lēmumu par Krievijas valsts līdzekļu iesaldēšanu pieņēma uzreiz pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī, un grupas dalībvalstīs šobrīd iesaldēti aptuveni 300 miljardi dolāru.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijā 63% iedzīvotāji izvēlētos investēt nekustamajā īpašumā

Ja būtu pieejami brīvie līdzekļi, 63% Latvijas iedzīvotāju izvēlētos tos ieguldīt nekustamajā īpašumā, iegādājoties mājokli, zemi vai meža īpašumu, liecina bankas "Citadele" sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat" veiktās aptaujas dati.

Ekonomika Ģeopolitiskā situācija visvairāk negatīvi ietekmē investīciju vidi valstī

Nepalielinot investīcijas, ir grūti iedomāties, ka varēsim sagaidīt Latvijas ekonomikas izrāvienu.

Ekonomika Baltijas valstu finanšu ministri tiekas ar ASV investoriem

Piektdien, 19. aprīlī, ikgadējās Pasaules Bankas grupas (PBG) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pilnvarnieku pavasara sanāksmē Vašingtonā notika ASV Tirdzniecības kameras rīkota Baltijas finanšu ministru apaļā galda diskusija, informēja VS.LV Finanšu ministrijā.

Ekonomika Ārvalstu investori novērtējuši Latviju ar līdz šim zemāko atzīmi

Investīciju klimats Latvijā ārvalstu investoru vērtējumā 2023.gadā bija līdz šim zemākajā līmenī, veidojot 1,9 punktus no pieciem, secināts Rīgas Ekonomikas augstskolas un Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) veiktajā pētījumā "Ārvalstu investīciju vides indekss 2023".