• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas iedzīvotāji Gazas konfliktā lielākas simpātijas izjūt pret izraēliešiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 18:31, 26.12.2023


Latvijas iedzīvotāji Tuvo Austrumu konfliktā pašlaik lielākas simpātijas izjūt pret izraēliešiem, liecina pētījumu aģentūras SKDS novembra izskaņā veiktās aptaujas dati.



Saskaņā ar novembra pēdējā dekādē veikto aptauju, 23% Latvijas iedzīvotāju konfliktā jūt līdzi izraēliešiem, bet 6% - palestīniešiem. Vienlaikus gandrīz pusei jeb 48% simpātijas nav ne pret vienu no pusēm, 11% jūt līdzi abām konfliktā iesaistītajā pusēm, bet 12% nebija viedokļa šajā jautājumā.

Līdzīga satura aptaujas SKDS veikusi jau kopš 2000.gada un vairumā gadījumu aptaujāto allaž uzsvēruši, ka neatbalsta nedz vienas, nedz otras karojošās puses pozīcijas, piemēram, 2015.gadā 68% aptaujāto norādījuši, ka nav neviena pusē, bet 2010.gadā šādi atbildējuši 67%.

Starp tiem, kuri nostājušies kāda pusē, simpātijas gadu gaitā bijušas svārstīgas, piemēram, 2000.gadā 16% aptaujāto aizstāvējuši izraēliešus, bet 12% - palestīniešus, bet 2015.gadā šī attiecība bijusi 8% pret 4%. Atbalsts izraēliešiem bijis lielāks nekā palestīniešiem arī 2002., 2003., 2005., 2007., 2009. un 2011.gadā.

Vienlaikus ir bijuši arī gadi, kad palestīniešu pozīciju atbalstītāju Latvijā bijis vairāk nekā ebreju atbalstītāju, piemēra, 2006. un 2013.gadā palestīniešu pusē bijuši 10% Latvijā aptaujāto, bet Izraēlas pusē - 7%. Savukārt 2008. un 2010.gadā atbalsts abām pusēm Latvijā bijis līdzvērtīgs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NYT: Libānā eksplodējušie «Hizbollah» peidžeri bija ražoti Taivānā

Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" izmantotie peidžeri, kas otrdien gandrīz vienlaicīgi eksplodēja, bija ražoti Taivānā, bet pirms nonākšanas Libānā bija aprīkoti ar sprāgstvielām, ziņoja ASV laikraksts "New York Times" (NYT).

Pasaule Pētījums: Kremlis dezinformācijā izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus

Kremlim tuvā Krievijas dezinformācijas struktūra "Sociālā dizaina aģentūra" (ASD) izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus centienos destabilizēt valsti, konstatēts pētījumā, ko veicis "Radio Brīvība" ukraiņu redakcijas projekts "Shemi" kopā ar Eiropas kolēģiem.

Pasaule Eiropas Komisijā Dombrovskim plānota ekonomikas un ražīguma komisāra loma

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien iepazīstināja ar jauno EK sastāvu nākamajiem pieciem gadiem, un jaunajai EK darbu paredzēts sākt 1.novembrī.

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Lasiet arī

Pasaule Izraēla sola ikdienas pauzi karadarbībā Gazas joslā

Izraēlas armija svētdien paziņoja, ka ik dienu ievēros taktisku pauzi karadarbībā Gazas joslas dienvidu daļā, lai dotu iespēju piegādāt humāno palīdzību.

Pasaule ASV atsāk palīdzības piegādi Gazai no pagaidu piestātnes

ASV ir atsākušas palīdzības piegādes Gazas joslai no pagaidu piestātnes, sestdien paziņoja armija.

Pasaule Slimnīca: Izraēlas triecienā UNRWA skolai nogalināti 37 cilvēki

Izraēlas triecienā ANO palestīniešu bēgļu aģentūras UNRWA skolai Gazas joslas centrālajā daļā ceturtdien tika nogalināti vismaz 37 cilvēki, paziņoja vietējā slimnīca.

Pasaule ANO aptur pārtikas sadali Rafahā tās trūkuma dēļ

ANO otrdien paziņoja, ka ir apturējusi pārtikas sadali Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā pārtikas piegāžu trūkuma un nedrošās situācijas dēļ.