Krievija rīkos prezidenta vēlēšanas arī okupētajās Ukrainas teritorijās

Pasaule
LETA 22:45, 11.12.2023 0

Krievijas prezidenta vēlēšanas tiks rīkotas arī okupētajās Ukrainas teritorijās, par kuru prettiesisko aneksiju Vladimira Putina diktatoriskais režīms paziņoja pagājušajā gadā.

 

Krievijas Centrālā vēlēšanu komisija pirmdien paziņojusi, ka vēlēšanas tiks rīkotas Ukrainas Doneckas, Luhanskas, Zaporižjas un Hersonas apgabalos, lai gan nevienu no šīm teritorijām Krievija pilnībā nekontrolē.

Vēlēšanas notiks no 15. līdz 17.martam.

Saskaņā ar neatkarīgo tīmekļa izdevumu "Meduza" un "Vjorstka" ziņām Kremlis amatpersonām izvirzījis uzdevumu nodrošināt, lai par Putinu būtu nobalsojuši vismaz 80% vēlētāju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Vētrās Teksasā četri bojāgājušie

Spēcīgās vētrās ASV Teksasas štata dienvidaustrumos dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet Hjūstonas apvidū bez elektrības palikuši 900 000 mājokļu un uzņēmumu, pavēstīja varasiestādes.

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Baltkrievija vēršas pret opozīcijas aktīvistiem, konfiscējot viņu īpašumus

Baltkrievijas varas iestādes ceturtdien paziņoja, ka veikušas reidus un konfiscējušas nekustamos īpašumus, kas pieder 104 opozīcijas aktīvistiem, kuri aizbēguši no valsts.

Pasaule Dronu uzbrukumi izraisa desmitiem sprādzienu Krimā un Novorosijskā

Krievijas okupētā Krimas pussala un Krasnodaras novada Novorosijskas pilsēta naktī uz piektdienu tika pakļautas bezpilota lidaparātu un jūras dronu uzbrukumiem, kas izraisīja desmitiem sprādzienu.

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs ar Stukānu pārrunās iespējamo iejaukšanos vēlēšanu norisē

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien Rīgas pilī plkst.12 tiksies ar ģenerālprokuroru Juri Stukānu, lai pārrunātu iespējamo iejaukšanos vēlēšanu norisē, norādīja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Sabiedrība Aptauja: lielākā daļa balsstiesīgo, visticamāk, piedalīsies EP vēlēšanās

Lielākā daļa balsstiesīgo, visticamāk, piedalīsies Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, liecina pētījumu centra SKDS pēc Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pasūtījuma veiktā aptauja.

Pasaule Polijā notiek pašvaldību vēlēšanas

Polijā šodien notiek pašvaldību vēlēšanas, kas būs pirmais premjerministra Donalda Tuska valdības pārbaudījums pēc bijušās opozīcijas uzvaras pagājušā gada parlamenta vēlēšanās.

Sabiedrība EP vēlēšanu reitingos līderos nostiprinās Nacionālā apvienība

Marta otrajā pusē lielākais vēlētāju atbalsts Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās bija Nacionālajai apvienībai (NA), liecina pētījumu kompānijas SKDS pēc portāla "Delfi" pasūtījuma veiktā aptauja.