• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Venēcija iekasēs no tūristiem piecus eiro par vecpilsētas apmeklējumu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:39, 13.09.2023


Venēcijas pilsētas dome otrdien nolēma, ka tūristiem zināmās dienās būs jāmaksā piecu eiro nodeva par vecpilsētas apmeklējumu, ja viņi tur nav apmetušies pārnakšņot.



Šī nodeva tiks ieviesta 2024.gada pavasarī un sākumā attieksies uz 30 noslogotākajām dienām, lai pamudinātu tūristus izvēlēties apmeklējumam mazāk populāras dienas. Precīzi datumi šīm 30 dienām vēl nav noteikti.

Itālijas ziemeļaustrumu piekrastes pilsēta Venēcija ir viens no populārākajiem tūristu galamērķiem visā pasaulē. Tur pašlaik ir nepilni 50 tūkstoši pastāvīgo iedzīvotāju, bet tūrisma sezonas laikā šo pilsētu reizēm apmeklē vismaz divas reizes vairāk tūristu.

Milzīgais apmeklētāju skaits, sevišķi to, kas ierodas ar kruīzu kuģiem un pavada Venēcijā tikai dažas stundas, lai apskatītu pilsētu, jau daudzus gadus ir radījis lielas problēmas.

Ieejas maksas noteikšanai tomēr ir pretinieki arī Venēcijas iedzīvotāju vidū, un lēmums par to vairākas reizes tika atlikts.

Pašreizējais plāns paredz, ka vecpilsētas apmeklētāji bez biļetes var tikt sodīti ar naudas sodu 50 līdz 300 eiro apmērā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Lasiet arī

Pasaule Itālijas policija konfiscē 779 miljonus eiro no «Airbnb»

Itālijas finanšu policija pirmdien konfiscēja vairāk nekā 779 miljonus eiro no tiešsaistes mājokļu izīrēšanas platformas "Airbnb" par tā nesamaksātiem nodokļiem.

Pasaule Itālija atvēl miljardu eiro dzimstības veicināšanai

Itālijas valdība atvēlējusi miljardu eiro dzimstības veicināšanai, kā arī uzsākusi virkni pasākumu ģimeņu atbalstam, šādi reaģējot uz dzimstības rādītāju pasliktināšanos, kas cita starpā apdraud arī sociālās labklājības sistēmu.

Pasaule Vācija beigs finansēt nelegālo migrantu atbalsta organizācijas - Bild

Vācijas valdība plāno beigt finansēt organizācijas, kas Vidusjūrā sniedz atbalstu nelegālajiem imigrantiem, pēc tam, kad Itālija to kritizēja par šāda finansējumu sniegšanu, piektdien ziņoja Vācijas tabloīds ''Bild".

Pasaule Itālijas premjere aicina ANO uz karu bez žēlastības

Itālijas premjerministre Džordža Meloni trešdien aicināja ANO sākt "globālu karu bez žēlastības" pret cilvēku kontrabandistiem, reaģējot uz migrantu strauju pieplūdumu Lampedūzas salā.