• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valsts kontrole parakstījis līgumu ar Dominikas augstākajai revīzijas iestādеi

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 11:34, 21.07.2023


Valsts kontrolieris Rolands Irklis parakstījis sadarbības līgumu starp Dominikas augstāko revīzijas iestādi, Karību jūras valstu augstāko revīzijas iestāžu organizāciju (CAROSAI) un Starptautisko augstāko revīzijas iestāžu organizāciju (INTOSAI) par 1.posma atbalsta projektu Dominikas augstākās revīzijas iestādei 2023.-2025.gadam, aģentūru LETA informēja Valsts kontroles (VK) pārstāvji.



VK sniedz atbalstu Dominikas augstākās revīzijas iestādei revīzijas vides uzlabošanā INTOSAI izveidotās attīstības iniciatīvas globālās godprātības iniciatīvas ietvaros. Līgums parakstīts, noslēdzoties darbam pie detalizēta atbalsta projekta plānošanas.

Irklis norāda, ka pieredzē un praktiskajos piemēros balstīts atbalsts ir lielisks veids, lai partneriem parādītu VK labāko praksi, jo jebkuras augstākās revīzijas iestādes pienākums ir veicināt publisko līdzekļu tiesisku ieguldīšanu atbilstoši izvēlētajiem mērķiem. Šāda sadarbība pozitīvi sekmēs Dominikas augstākās revīzijas iestādes tālāko attīstību, starptautisko saistību izpildi un iestādes noteikto mērķu sasniegšanu.

INTOSAI izveidotās attīstības iniciatīvas globālās godprātības iniciatīvas ietvaros VK kopīgi ar Dominikas augstāko revīzijas iestādi identificējušas atbalsta jomas, kuras ir kritiskas iestādes darbībai un kurās atbalstu sniegs VK kolēģi, tostarp revīzijas vides uzlabošana iestādē, procedūru un metodiku izstrāde, kā arī apmācību organizēšana revīziju praktiskos jautājumos, kā arī iestādes neatkarības stiprināšana un informācijas un komunikāciju tehnoloģiju infrastruktūras attīstība un informācijas sistēmu revīziju atbalsts.

Programmu finansē no starptautisko donoru un attīstības iniciatīvas finanšu līdzekļiem, kā arī sadarbības partneru finanšu un tehniskiem resursiem un tās pirmās fāzes ieviešana plānota līdz 2025.gadam. Programmas ietvaros atbalsts tiks sniegts Belizas, Beninas, Dominikas, Haiti, Hondurasas, Kirgizstānas, Libānas un Tadžikistānas augstākās revīzijas iestādēm.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Ekonomika Valsts kontrolieris: Viena no lielākajām problēmām ir lielo projektu vadība

Valsts kontrole (VK) veiktajās revīzijās gadu gaitā identificējusi, ka viena no lielākajām problēmām ir lielo projektu vadība, intervijā aģentūrai LETA sacīja valsts kontrolieris Edgars Korčagins.

Sabiedrība Valsts kontrole: Rēzeknes budžetā pieļauti vairāki pārkāpumi

Rēzeknes pašvaldības 2023.gada budžeta izstrādē ir pieļauti vairāki pārkāpumi, secināts Valsts kontroles (VK) veiktajā revīzijā, kurā vērtēts, vai Rēzeknes pašvaldības rīcība budžeta un finanšu vadībā ir atbilstoša regulējumam.

Sabiedrība Valsts kontrolieris Edgars Korčagins pērn nopelnījis 66 902.99 eiro (+VIDEO)

Amatpersonai Latvijas galvaspilsētā pieder divi dzīvokļi un zemes gabals.

Sabiedrība Saeima par valsts kontrolieri ieceļ Edgaru Korčaginu

Saeima šodien par valsts kontrolieri iecēla līdzšinējo Valsts kontroles padomes locekli un Revīzijas departamenta direktoru Edgaru Korčaginu.