• Airita,
  • Arita,
  • Sofija,
  • Taiga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nīderlandes valdību apdraud domstarpības par imigrācijas ierobežošanu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:31, 07.07.2023


Nīderlandes premjerministra Marka Rites nestabilajai koalīcijai draud sabrukums, jo starp partijām valda domstarpības par pasākumiem migrācijas ierobežošanai, vēsta vietējie plašsaziņas līdzekļi.


Ilustratīvs foto.

Rite, dēvēts par "teflona Marku", jo spējis premjera krēslā noturēties jau 12 gadus, ceturto reizi uzņēmās valdības vadību 2022. gada janvārī pēc 271 dienu ilgām koalīcijas sarunām.

Rites pārstāvētā liberāli konservatīvā Tautas partija brīvībai un demokrātijai (VVD) ierosinājusi padarīt ievērojami stingrāku patvēruma piešķiršanas kārtību, taču saskārusies ar spēcīgu koalīcijas partneru pretestību.

Sabiedriskā raidorganizācija NOS atzinusi, ka "valdības krišana, šķiet nav tālu".

Koalīcijas partneru krīzes sarunas līdz šim nav devušas taustāmus rezultātus un, domājams, turpināsies arī nedēļas nogalē.

Rite draudējis ar VVD aiziešanu no valdības, ja partijas piedāvātās izmaiņas netiks pieņemtas.

Rite ierosinājis ierobežot to patvēruma meklētāju tiesības uz ģimenes apvienošanos, kas glābjas no vispārēja apdraudējuma, piemēram, kara, atšķirībā no tiem, kam patvērums piešķirts, pamatojoties uz briesmām, kas tiem izcelsmes valstī draud personīgi kā indivīdiem.

Taču Kristīgā savienība (CU) un finanšu ministres Sigridas Kāgas vadītā kreisi centriskā partija D66 pret to kategoriski iebilst, vēsta mediji.

Tomēr daži avoti apgalvo, ka Rites stingrā nostāja esot tikai "sarunu taktika".

Migrācijas jautājums Nīderlandes valdībā jau ilgi bijis strīdus ābols. Kamēr VVD un kristīgie demokrāti (CDA) iestājās par stingrāku imigrācijas ierobežošanu, CU un D66 tam pretojas.

Nīderlandē šobrīd tiek īstenotas imigrācijas sistēmas reformas, kas paredz sadalīt patvēruma meklētājus divās kategorijās. Pirmajā grupā būtu tie, kas tiek vajāti savas politiskās vai reliģiskās pārliecības dēļ vai savas seksuālās orientācijas dēļ, savukārt otrajā grupā būs kara bēgļi, kuriem Nīderlandē būs ļauts uzturēties tikai pagaidām un kuriem būs mazāk tiesību nekā pirmajai grupai.

Lai gan CU un D66 bija gatavas piekāpties tādos jautājumos kā, piemēram, stingrāka vēršanās pret patvēruma tiesību ļaunprātīgu izmantošanu vai patvēruma meklētāju sadalīšanu dažādās kategorijās, Rites piedāvāto ģimenes atkalapvienošanās ierobežošanu šīs partijas uzskata par pārāk tālejošu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Daukšts: Krievija ir gatava pārkārtot ekonomiku uz kara sliedēm

Krievijas diktatora Vladimira Putina lēmums izvirzīt aizsardzības ministra amatam Andreju Belousovu parāda, ka Krievija ir gatava straujākiem tempiem pārkārtot valsts ekonomiku uz kara sliedēm, uz militārās ekonomikas pusi, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda politologs un vēsturnieks Kārlis Daukšts.

Pasaule Zelenskis tikšanās laikā ar Blinkenu mudina ASV piegādāt PAS

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, otrdien Kijivā sākot tikšanos ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu, mudināja Savienotās Valstis piegādāt Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmas (PAS).

Pasaule Jaunkaledonijā pēc nekārtībām izsludina komandantstundu

Jaunkaledonijas varasiestādes otrdien izsludināja nakts komandantstundu, pēc tam kad protesti pret rosināto vēlēšanu sistēmas reformu bija pārauguši nekārtībās un grautiņos.

Pasaule Zemessardzes komandieris nosauc Krievijas galveno stratēģisko mērķi Ukrainā

Atsākot uzbrukumus pie Harkivas, Krievijas galvenais stratēģiskais mērķis tomēr arvien varētu būt pilnībā okupēt četrus citus Ukrainas reģionus, otrdien intervijā TV3 pieļāva Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Lasiet arī