• Antoņina,
  • Ņina,
  • Ninona,
  • Oksana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zviedrija plāno samazināt pabalstus imigrantiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 22:51, 20.10.2023


Zviedrijas valdība piektdien paziņojusi, ka tā ierobežos pabalstus imigrantiem neeiropiešiem, tādējādi cerot mazināt nelegālo imigrantu vēlmi doties uz Zviedriju un veicināt jau ieceļojušo ārvalstnieku integrāciju.



"Kopš 2012.gada no valstīm, kas atrodas ārpus Eiropas savienības un Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ), Zviedrijā ieceļojuši vairāk nekā 770 000 cilvēku," norādīts viedokļrakstā, kas publicēts laikrakstā "Dagens Nyheter" un kuru parakstījuši triju valdošās koalīcijas partiju līderi, kā arī premjerministra Ulfa Kristersona vadīto valdību atbalstošās galēji labējās partijas "Zviedrijas demokrāti" priekšsēdis.

Šī pārmērīgā imigrācija līdz ar integrācijas politiku, kas ieceļotājiem neizvirza nekādas prasības, ir radījusi sašķeltu Zviedriju, norāda politiķi.

Pašreizējo sabiedrību raksturo segregācija, sociālā izslēgšana, bezdarbs, vājas mācību sekmes un kopīgu zviedru vērtību trūkums, uzsver partiju vadītāji.

Viņi atzīst, ka Zviedrijas labklājības valsts piedzīvo "nozīmīgas problēmas", ko rada ārvalstīs dzimušie iedzīvotāji, kas ir bezdarbnieki un dzīvo no pabalstiem.

Valdība plāno īstenot reformas, kas prasīs imigrantiem apgūt zviedru valodu un atrast darbu.

Paredzēts arī noteikt imigrantiem pabalstu griestus, liedzot tiem vienlaikus saņemt dažādus maksājumus, piemēram, bērnu, mājokļu, bezdarbnieku, slimības un vecāku atvaļinājuma pabalstus.

Turklāt iecerēts noteikt zināmu pārbaudes periodu pirms pabalstu piešķiršanas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lietuvā notiek Seima vēlēšanu otrā kārta

Lietuvā svētdien notiek Seima vēlēšanu otrā kārta, kurā tiks ievēlēti 63 deputāti vienmandāta apgabalos.

Pasaule Slaidiņš skaidro, kāpēc ukraiņi uzbrūk Krievijas spirta rūpnīcām

“Ukraiņi atkal “ieplēsuši” pa divām Krievijas spirta rūpnīcām,” TV24 raidījumā “Aktuālais par karadarbību Ukrainā” stāsta Jānis Slaidiņš, NBS majors, Zemessardzes štāba virsnieks. Par to raksta LA.LV.

Pasaule Gruzijas parlamenta vēlēšanās vadībā prokrieviskā partija

Gruzijas opozīcijas partijas paziņojušas par parlamenta vēlēšanu rezultātu neatzīšanu pēc Centrālās vēlēšanu komisijas paziņojuma, ka pēc aptuveni 72% balsu saskatīšanas valdošā partija "Gruzijas sapnis" atrodas vadībā ar 53% balsu.

Pasaule Masks ziedojis Trampa kampaņai aptuveni 119 miljonus dolāru

Tehnoloģiju magnāts miljardieris Īlons Masks ziedojis jau aptuveni 119 miljonus ASV dolāru (110 miljonus eiro) republikāņu kandidāta, eksprezidenta Donalda Trampa vēlēšanu kampaņai.

Lasiet arī

Pasaule Stokholmas Ārlandas lidosta lidrobotu dēļ aptur lidojumus

Stokholmas Ārlandas lidostā naktī uz pirmdien lidrobotu dēļ tika apturēta lidmašīnu izlidošana un uzņemšana, atsaucoties uz vietējo policiju, ziņo aģentūra Reuters.

Pasaule Pie NATO mītnes Briselē pacelts Zviedrijas karogs

Pirmdien pie NATO galvenās mītnes Briselē svinīgā ceremonijā pacelts Zviedrijas karogs.

Pasaule Ungārijas parlaments nobalso par Zviedrijas uzņemšanu NATO

Ungārijas parlaments pirmdien ratificējis Zviedrijas uzņemšanu NATO.

Sabiedrība Zviedrija pēc iestāšanās NATO Latvijā solījusi izvietot 600 karavīrus

Zviedrija pēc iestāšanās NATO Latvijā solījusi izvietot 600 karavīrus, intervijā Latvijas Radio teica Latvijas Transatlantiskās organizācijas (LATO) ģenerālsekretāre Sigita Strūberga.