• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zviedrija plāno samazināt pabalstus imigrantiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 22:51, 20.10.2023


Zviedrijas valdība piektdien paziņojusi, ka tā ierobežos pabalstus imigrantiem neeiropiešiem, tādējādi cerot mazināt nelegālo imigrantu vēlmi doties uz Zviedriju un veicināt jau ieceļojušo ārvalstnieku integrāciju.



"Kopš 2012.gada no valstīm, kas atrodas ārpus Eiropas savienības un Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ), Zviedrijā ieceļojuši vairāk nekā 770 000 cilvēku," norādīts viedokļrakstā, kas publicēts laikrakstā "Dagens Nyheter" un kuru parakstījuši triju valdošās koalīcijas partiju līderi, kā arī premjerministra Ulfa Kristersona vadīto valdību atbalstošās galēji labējās partijas "Zviedrijas demokrāti" priekšsēdis.

Šī pārmērīgā imigrācija līdz ar integrācijas politiku, kas ieceļotājiem neizvirza nekādas prasības, ir radījusi sašķeltu Zviedriju, norāda politiķi.

Pašreizējo sabiedrību raksturo segregācija, sociālā izslēgšana, bezdarbs, vājas mācību sekmes un kopīgu zviedru vērtību trūkums, uzsver partiju vadītāji.

Viņi atzīst, ka Zviedrijas labklājības valsts piedzīvo "nozīmīgas problēmas", ko rada ārvalstīs dzimušie iedzīvotāji, kas ir bezdarbnieki un dzīvo no pabalstiem.

Valdība plāno īstenot reformas, kas prasīs imigrantiem apgūt zviedru valodu un atrast darbu.

Paredzēts arī noteikt imigrantiem pabalstu griestus, liedzot tiem vienlaikus saņemt dažādus maksājumus, piemēram, bērnu, mājokļu, bezdarbnieku, slimības un vecāku atvaļinājuma pabalstus.

Turklāt iecerēts noteikt zināmu pārbaudes periodu pirms pabalstu piešķiršanas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Lasiet arī

Pasaule Ungārijas parlaments pirmdien balsos par Zviedrijas pievienošanos NATO

Ungārijas parlaments pirmdien balsos Zviedrijas pievienošanos NATO, paziņoja augsta ranga valdošās partijas "Fidesz" amatpersona.

Pasaule Orbāns apliecina Stoltenbergam atbalstu Zviedrijas dalībai NATO

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns trešdien paziņoja, ka telefonsarunā ar NATO vadītāju Jensu Stoltenbergu atkārtoti apliecinājis savu atbalstu Zviedrijas dalībai aliansē.

Pasaule Turcijas parlaments atbalsta Zviedrijas uzņemšanu NATO

Turcijas parlaments otrdien ar lielu balsu vairākumu atbalstījis Zviedrijas uzņemšanu NATO.

Sabiedrība Zviedrija plāno nosūtīt uz Latviju bataljona lieluma kontingentu

Zviedrija plāno nosūtīt uz Latviju bataljona lieluma kontingentu NATO kaujas grupu sabiedroto spēku sastāvā, atsaucoties uz Zviedrijas premjera Ulfa Kristersona pausto, tviterī paziņojis Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).