• Bārbala,
  • Līksma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Demokrāti un republikāņi atsāk sarunas par ASV parāda griestu paaugstināšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:31, 23.05.2023


Tiekoties prezidentam Džo Baidenam un Kongresa Pārstāvju palātas spīkeram Kevinam Makartijam, demokrāti un republikāņi pirmdien atsāka sarunas par ASV parāda griestu paaugstināšanu.



Pēc tikšanās Baltajā namā Makartijs žurnālistiem teica, ka diskusija bijusi produktīva, republikāņu un demokrātu sarunu delegācijas turpinās darbu un viņš ar Baidenu runās katru dienu, lai veicinātu vienošanās panākšanu.

"Mums vēl nav vienošanās, taču es jutu, ka diskusija bija produktīva jomās, kurās mums ir viedokļu atšķirības," sacīja republikāņu politiķis.

Jau vēstīts, ka Makartijs piektdien paziņoja par pauzi sarunās par valsts parāda griestu paaugstināšanu, savukārt Baltā nama amatpersona atzina, ka starp demokrātiem un republikāņiem ir lielas domstarpības, tāpēc sarunas ir sarežģītas.

Starp republikāņiem un demokrātiem notiek sarunas par ASV parāda griestu paaugstināšanu, lai izvairītos no defolta, kas radītu katastrofālas sekas ekonomikai.

Finanšu ministre Dženeta Jelena maija sākumā brīdināja, ka ASV jau 1.jūnijā varētu apsīkt finanšu līdzekļi un valsts varētu piedzīvot parāda maksājumu defoltu, ja Kongress nepaaugstinās vai uz laiku neatcels parādsaistību griestus.

ASV parādsaistību griesti pašlaik ir 31,4 triljoni dolāru.

Valsts parādsaistību griesti kopš 1960.gada kopumā tikuši paaugstināti, pagarināti vai pārskatīti 78 reizes.

Taču šoreiz Kongresa republikāņi apmaiņā pret balsīm parādsaistību griestu pacelšanai pieprasa būtiski samazināt izdevumus un veikt izmaiņas Baidena politikā, tostarp attiecībā uz studentu kredītu dzēšanas programmu un videi draudzīgās enerģijas nodokļu atlaidēm. Demokrāti pret to iebilst.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukraina pārtrauc pasu izsniegšanu iesaukuma vecuma vīriešiem ārvalstīs

Ukraina ir pārtraukusi jaunu pasu izsniegšanu ārvalstīs iesaukuma vecuma vīriešiem, rīkojoties saskaņā ar trešdien publicētu likumdošanas aktu, lai pamudinātu viņus atgriezties dzimtenē.

Pasaule Krievija uzliek veto ANO rezolūcijai pret bruņošanās sacensību kosmosā

ASV un Japānas ierosināta ANO rezolūcija pret bruņošanās sacensību kosmosā trešdien tika noraidīta ANO Drošības padomē Krievijas uzlikta veto dēļ.

Pasaule Baidens paraksta likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai

ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka parakstījis likumprojektu paketi, kas ietver militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.

Pasaule Ukrainas droni devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijā

Ukrainas droni trešdien devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijas Smoļenskas apgabalā, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" pavēstīja informēts avots.

Lasiet arī

Pasaule ASV piešķir 138 miljonus dolāru Ukrainas pretgaisa aizsardzības atbalstam

ASV Valsts departaments devis ārkārtas atļauju piešķirt Kijivai 138 miljonus dolāru, lai tiktu nodrošinātas rezerves daļas zenītraķešu kompleksiem "Hawk" un to remonts.

Pasaule ASV ministre brīdina par sekām, ja Ķīnas uzņēmumi palīdzēs Krievijai karā

ASV finanšu ministre Dženeta Jelena sestdien brīdināja par sekām, ja tiks konstatēts, ka Ķīnas uzņēmumi atbalsta Krieviju tās karā pret Ukrainu.

Sabiedrība Saziņa ar Blinkenu palīdzēs Kariņam saglabāt amatu (+VIDEO)

Krīzes laikā Latvijas valstij ir vajadzīgs pazīstams diplomātijas vadītājs.

Pasaule Baltimorā sagruvis tilts; tajā ietriecies konteinerkuģis (+VIDEO)

Baltimorā kuģis ietriecies Frānsisa Skota Kī tiltā, kas sagruvis, ziņo ASV mediji.