• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zelenskim liegts teikt uzrunu Eirovīzijas finālā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:53, 12.05.2023


Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim netiks dota iespēja teikt videouzrunu Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, ceturtdien paziņoja Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU), kas organizē šo konkursu.



Eirovīzijas finālā 2022.gadā uzvarēja Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Stefania", tomēr EBU nolēma 2023.gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai. Eirovīzijas konkursa pasākumi šogad notiek Liverpūles pilsētā.

Konkursa finālā sestdien ir paredzēts īpašums veltījums Ukrainai, un tajā uzstāsies 11 Ukrainas mākslinieki, tai skaitā "Kalush Orchestra". Vakara gaitā tiks demonstrēti videoklipi, parādot dažādas Ukrainas daļas.

EBU tomēr paziņoja, ka konkursa "stingrie noteikumi" neļauj Ukrainas prezidentam teikt uzrunu, jo "viens no šī konkursa stūrakmeņiem ir pasākuma nepolitiskais raksturs".

"Šis princips liedz iespēju nākt klajā ar politiskiem vai tamlīdzīgiem paziņojumiem konkursa ietvaros," paskaidroja EBU.

Lai gan Zelenska lūgumam ļaut uzrunāt konkursa skatītājus ir apsveicami nolūki, tas diemžēl ir jānoraida, jo tas ir pretrunā pasākuma noteikumiem, piebilda EBU.

Domājams, ka Zelenskis savā uzrunā būtu aicinājis konkursa skatītājus turpināt atbalstīt Ukrainu tās cīņā pret krievu okupantiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kolumbija pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu

Kolumbijas prezidents Gustavo Petro trešdien pavēstīja, ka viņa valsts pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu tās valdības, kā sacīja prezidents, īstenotās genocīda politikas dēļ.

Pasaule Lielbritānijā skolā jaunietis sadūris trīs cilvēkus

Lielbritānijā trešdien aizturēts 17 gadus vecs jaunietis, kurš tiek turēts aizdomās par trīs cilvēku saduršanu skolā Anglijas ziemeļos, paziņojusi policija.

Pasaule Dienvidkoreja apspriež dalību aizsardzības paktā AUKUS

Dienvidkoreja apspriež dalību Austrālijas, Lielbritānijas un ASV aizsardzības paktā AUKUS, trešdien paziņojis Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Sins Vonsiks.

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis atlaidis pirmo palīgu Šefiru un vairākus padomniekus

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sestdien atlaidis ilggadējo pirmo palīgu Serhiju Šefiru un vairākus padomniekus.

Pasaule Zelenskis: Ukraina bez ASV palīdzības nespēs uzvarēt

Bez amerikāņu palīdzības Ukraina karā pret Krieviju nespēs uzvarēt, intervijā telekanālam CBS sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Zelenskis: Krievijas virzība Ukrainā ir apturēta

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien paziņoja, ka Krievijas virzīšanās uz priekšu Ukrainā ir "apturēta" un situācija viņa karaspēkam tagad ir "daudz labāka" nekā iepriekšējos mēnešos.

Pasaule Zelenskis: Ukrainas palīdzības lietā Tramps nostājas Putina pusē

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apsūdzējis republikāņu Baltā nama nominācijas pretendentu Donaldu Trampu, ka viņš nostājas Krievijas diktatora Vladimira Putina pusē, vienlaikus brīdinot, ka bez jaunas ASV palīdzības Kijivai dzīvību var zaudēt miljoniem cilvēku.