• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šausmas Serbijā turpinās. Vīrietis no automašīnas nošāvis vismaz 8 cilvēkus

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 09:36, 05.05.2023


Serbijā vīrietis no braucošas automašīnas ceturtdienas vakarā nošāvis vismaz astoņus cilvēkus un 14 ievainojis, ziņo Serbijas mediji.


Foto: Sky News

Aizdomās turamais ir notverts, paziņoja policija.

Serbijā šīs ir otrā masu apšaude pēdējo divu dienu laikā. Jau ziņots, ka Belgradā 13 gadus vecs pusaudzis trešdien skolā nošāva astoņus bērnus un skolas sargu.

Policija paziņoja, ka aizdomās turamais notverts šorīt netālu no Kragujevacas, kas atrodas aptuveni 100 kilometrus uz dienvidiem no Belgradas.

Šāvēju visu nakti meklēja simtiem policistu, norobežojot plašu apgabalu uz dienvidiem no Belgradas.

Apšaude notika ceturtdienas vakarā trīs ciematos netālu no Mladenovacas, kas atrodas 50 kilometrus uz dienvidiem no galvaspilsētas.

Serbijas iekšlietu ministrs Bratislavs Gašičs šo uzbrukumu nodēvēja par teroraktu.

Reaģējot uz skolā notikušo apšaudi, varasiestādes ceturtdien sāka pastiprināt ieroču kontroli, un policija mudināja pilsoņus ieslēgt ieročus un nepieļaut, ka tie nonāk bērnu rokās. Valdība noteica divu gadu moratoriju īsstobra ieročiem, stingrāku kontroli pār šautuvēm un cilvēkiem, kuriem pieder ieroči, kā arī stingrākus sodus cilvēkiem, kuri ļauj nepilngadīgajiem piekļūt ieročiem.

Serbijā reģistrētam ieroča īpašniekam ir jābūt vecākam par 18 gadiem, jābūt veselam un viņam nedrīkst būt sodāmība. Ieroči jāglabā ieslēgti un atsevišķi no munīcijas.

Lai gan Serbija ir pārpildīta ar ieročiem, kas palikuši pāri no kariem pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados, trešdien notikušā apšaude skolā bija pirmā kopš 2013.gada, kad kara veterāns nogalināja 13 cilvēkus kādā ciematā Serbijas vidienē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule Serbijas vēlēšanās uzvarējusi valdošā partija

Saskaņā ar trešdien izsludinātajiem galīgajiem balsu skaitīšanas rezultātiem 17.decembrī notikušajās Serbijas parlamenta un pašvaldību vēlēšanās pārliecinošu uzvaru guvusi valdošā Serbijas Progresīvā partija (SNS).

Pasaule Vučičs žēlojas par ārvalstu iejaukšanos Serbijas vēlēšanās

Serbijas prezidents Aleksandrs Vučičs ceturtdien apsūdzējis kādu "svarīgu valsti" par iejaukšanos nesen notikušajās vēlēšanās, kas izsaukušas starptautisku nosodījumu par pieļautajiem pārkāpumiem.

Pasaule Vučiča partija paziņo par uzvaru Serbijas parlamenta vēlēšanās

Serbijā valdošā prezidenta Aleksandra Vučiča pārstāvētā Serbijas Progresīvā partija (SNS), kas atrodas pie varas kopš 2012.gada, svētdien paziņoja par pārliecinošu uzvaru parlamenta vēlēšanās.

Pasaule Serbija un Kosova pieņēmušas ES plānu attiecību normalizēšanai

Serbijas prezidents Aleksandrs Vučičs un Kosovas premjerministrs Albins Kurti pieņēmuši Eiropas Savienības (ES) ierosinājumu divpusējo attiecību normalizēšanai, pirmdien paziņojis ES augstākais pārstāvis ārlietās un drošības politikā Žuzeps Borels.