• Iza,
  • Izabella
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievija pakļāvusi Ukrainu masīvai lidrobotu un raķešu apšaudei

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:40, 26.08.2024


Krievijas karaspēks pirmdienas rītā pakļāvis Ukrainu masīvai raķešu un lidrobotu apšaudei, nogalinot vismaz trīs cilvēkus, ziņo ukraiņu amatpersonas.


Foto: Facebook

Kā vēsta Ukrainas Gaisa spēki, krievu lidrobotu grupas raidītas uz valsts austrumu, ziemeļu, dienvidu un vidienes reģioniem.

Pēc tam krievi uz Ukrainu raidījuši daudzas spārnotās un ballistiskās raķetes.

Apšaudei pakļauta visa valsts teritorija, un krievi šāviņus raidījuši uz objektiem 15 valsts apgabalos, savukārt pavēstījis premjerministrs Deniss Šmihaļs.

Eksplozijas dzirdamas arī Kijivā, un vairākās galvaspilsētas apkaimēs pārtraukta elektroapgāde un ūdens piegāde.

Luckas mērs Ihors Poliščuks vēsta, ka trāpīts kādai daudzstāvu dzīvojamajai ēkai un kādam infrastruktūras objektam. Nogalināts vismaz viens cilvēks.

Vismaz vēl viens cilvēks gājis bojā Dņipropetrovskas apgabalā, kur izcēlušies vairāki ugunsgrēki, ziņo reģiona administrācijas vadītājs Serhijs Lisjaks.

Viens cilvēks nogalināts arī Zaporižjas apgabalā, vēsta apgabala administrācijas vadītājs Ivans Fedorovs.

Ukrainas privātais enerģētikas uzņēmums DTEK bijis spiests daudzviet pārtraukt elektropiegādi. Uzņēmums paziņojis, ka tā darbinieki strādā 24 stundas diennaktī, lai to atjaunotu.

Polija paziņojusi, ka tā, reaģējot uz krievu uzbrukumu Ukrainai, valsts austrumos aktivizējusi savu pretgaisa aizsardzības sistēmu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis: krievu raķete Melnajā jūrā trāpījusi labības kuģim

Melnajā jūrā ceturtdien Krievijas karaspēka raķete trāpījusi kuģim, kas no Ukrainas uz Ēģipti veda kviešus, pavēstīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Latvijas militārais atbalsts Ukrainai šogad un nākamos gados ir 0,25% no IKP

Ministru prezidente Evika Siliņa ceturtdien, 12.septembrī, tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, ar kuru apsprieda kopīgu rīcību ceļā uz Ukrainas uzvaru un taisnīgu mieru.

Pasaule «SpaceX» kosmosa kuģa apkalpe veikusi pirmo privātpersonu izgājienu kosmosā

Miljardiera Īlona Maska kompānija "SpaceX" ceturtdien iegājusi vēsturē ar pirmo privātās apkalpes izgājienu kosmosā.

Pasaule Miris bijušais Peru prezidents Alberto Fuhimori

Bijušais Peru prezidents Alberto Fuhimori, kurš pavadījis 16 gadus cietumā par noziegumiem pret cilvēci, trešdien nomira galvaspilsētā Limā 86 gadu vecumā, paziņoja viņa ģimene.

Lasiet arī

Pasaule Ukraiņi notriekuši 15 dronus «Shahed» un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un 15 trieciendronus "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Mediji: Irāna nodevusi Krievijai ballistiskās raķetes

Irāna nodevusi Krievijai tuva darbības rādiusa ballistiskās raķetes, atsaucoties uz avotiem, ziņo laikraksts "The Wall Street Journal" (WSJ) un televīzijas kanāls CNN.

Pasaule Raķetes triecienā Poltavā nogalināts 41 cilvēks

Krievijas raķešu triecienā Poltavā otrdien nogalināts 41 cilvēks un 180 ievainoti, paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Sabiedrība Ģenerālis: Ļoti modri sekojam līdzi karadarbībai Ukrainā

Ļoti modri un ieinteresēti sekojam līdzi karadarbībai Ukrainā - gan cilvēcīgi, gan profesionāli, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienotā štāba priekšnieks, brigādes ģenerālis Georgs Kerlins.