• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ķīna manevros imitē Taivānas noslēgšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 11:07, 10.04.2023


Ķīna pirmdien trešajā manevru dienā ap Taivānu imitēja salas noslēgšanu.



Ķīna sestdien Taivānas tuvumā sāka trīs dienu militārās mācības, kurās piedalās lidmašīnas un kuģi, un tā ir Pekinas reakcija uz trešdien Kalifornijā notikušo Taivānas prezidentes Cai Inveņas un ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkera Kevina Makartija tikšanos.

Pēc republikāņa Makartija priekšgājējas Pārstāvju palātas spīkera amatā demokrātes Nensijas Pelosi vizītes Taivānā augustā Ķīna ap salu sarīkoja līdz šim lielākos gaisa un jūras spēku manevrus.

Pēc mācību divām dienām, kas ietvēra mērķētu triecienu simulēšanu Taivānai un salas ielenkšanu, Ķīnas armija paziņoja, ka kara spēlēs bija arī tās noslēgšana.

Manevros piedalījās viens no diviem Ķīnas aviācijas bāzes kuģiem, paziņoja militārpersonas.

Taivānas Aizsardzības ministrija pavēstīja, ka salas tuvumā fiksējusi 59 Ķīnas iznīcinātājus un 11 kuģus.

ASV, kas vairākkārt bija aicinājušas Ķīnu izrādīt savaldību, pirmdien nosūtīja ar spārnotajām raķetēm bruņoto mīnu kuģu "Milius" braucienā cauri Dienvidķīnas jūras apstrīdētajām daļām.

"Miliusa" brauciens nekavējoties izraisīja Ķīnas asu reakciju, kas paziņoja, ka kuģis ir "nelikumīgi iekļuvis" tās teritoriālajos ūdeņos.

Taivāna un kontinentālā Ķīna tiek pārvaldītas atsevišķi, kopš 1949.gadā šajā salā patvērās pilsoņkarā sakautā Ķīnas Republikas nacionālistu valdība, bet komunistu ieņemtajā Ķīnas kontinentālajā daļā tika proklamēta Ķīnas Tautas Republika, kas joprojām uzskata Taivānu par savas teritorijas sastāvdaļu.

Taivāna pastāvīgi dzīvo Ķīnas iebrukuma draudu ēnā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Pasaule Andora nosaka katalāņu valodas zināšanu prasību tur dzīvojošiem ārzemniekiem

Nelielā Pireneju valsts Andora ceturtdien pieņēma likumu, kas nosaka valstī dzīvojošajiem ārzemniekiem prasību zināt katalāņu valodu vismaz minimālā līmenī.

Lasiet arī

Pasaule Ķīnā februārī reģistrēta sešos mēnešos pirmā gada inflācija

Patēriņa cenām Ķīnā februārī gada griezumā reģistrēts pirmais kāpums kopš augusta, bet ražotāju cenām kritums fiksēts septiņpadsmito mēnesi pēc kārtas, liecina valsts statistikas biroja publiskotie dati.

Pasaule Ķīnas sūtnis šonedēļ apmeklēs Ukrainu, Krieviju un ES

Ķīnas Eirāzijas sūtnis Li Hui šonedēļ apmeklēs Krieviju, Ukrainu un Eiropas Savienības (ES) galveno mītni sarunām par divus gadus ilgstošo Krievijas-Ukrainas karu, trešdien pavēstīja Pekina.

Ekonomika Ķīna samazina procentu likmi

Ķīnas centrālā banka otrdien samazināja procentu likmi, kas tiek izmantota hipotekāro aizdevumu likmju noteikšanai, tādējādi cenšoties veicināt valsts ekonomikas izaugsmi.

Pasaule Ķīnā janvārī 15 gados lielākā deflācija

Patēriņa cenām Ķīnā janvārī gada griezumā reģistrēts straujākais kritums kopš 2009.gada otrā pusgada, bet ražotāju cenām kritums fiksēts sešpadsmito mēnesi pēc kārtas, liecina valsts statistikas biroja publiskotie dati.