• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ķīnā miris sadurts japāņu zēns

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:16, 19.09.2024


Ķīnā ceturtdien miris japāņu zēns, kurš trešdien tika sadurts ceļā uz skolu, paziņoja Japānas ārlietu ministre Joko Kamikava.



"Es spēju tikai izjust dziļas sēras, kad tiku informēts, ka šis bērns miris 19.septembrī pirms rītausmas," ministre sacīja reportieriem, nosaucot zēna saduršanu par "nicināmu" rīcību.

Policija Šeņdžeņas pilsētā paziņoja, ka zēnam trešdienas rītā uzbrucis kāds vīrietis un zēns pēc tam aizvests uz slimnīcu. Uzbrukumā aizdomās turētais 44 gadus vecais vīrietis tika aizturēts.

Japānas mediji ziņoja, ka 10 gadus vecais zēns bija Japānas pavalstnieks un dzīvoja Ķīnas dienvidu pilsētā Šeņdžeņā, kas robežojas ar Honkongu.

Trešdienas vakarā pirms zēna nāves Japānas ārlietu ministra vietnieks Masataka Okano izsauca Ķīnas vēstnieku Japānā U Dzjanhao, lai paustu "nopietnas bažas" par šo uzbrukumu. Okano "stingri aicināja pastiprināt drošību, tostarp ap japāņu skolām Ķīnā", paziņoja Japānas Ārlietu ministrija.

Jūnijā citā uzbrukumā ar nazi Sudžou pilsētā tika ievainota japāņu māte ar bērnu, bet Ķīnas Ārlietu ministrija raksturoja uzbrukumu kā "izolētu incidentu". Mēģinot apturēt uzbrucēju, gāja bojā 55 gadus veca ķīniete.

Japānas ārlietu ministrs nekomentēja iespējamību, ka vīrietis ar nazi trešdien tīši uzbrucis Japānas pavalstniekam.

Trešdien bija 1931.gada 18.septembrī notikušā "Mukdenas incidenta" jeb "Mandžūrijas incidenta" gadskārta. Šajā incidentā Japānas karaspēks sagrāba Šeņjanas (Mukdenas) pilsētu Ķīnas ziemeļaustrumos, un tam sekoja Japānas iebrukums plašākā Ķīnas reģionā.

Pēdējos gados ir pieaudzis saspīlējums starp Tokiju un Pekinu, Ķīnai ieņemot agresīvāku nostāju reģionā, tostarp teritoriālos strīdos, bet Japānai attīstot drošības sakarus ar ASV un Vašingtonas sabiedrotajiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Pasaule Borels aicina Gruziju atteikties no likumprojekta pret LGBT

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels trešdien aicinājis Gruziju atcelt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret LGBTQ tiesībām.

Pasaule Zimbabve un Namībija nokaus simtiem ziloņu, lai būtu ko ēst

Zimbabve un Namībija ir paziņojušas par plāniem nokaut simtiem ziloņu un citu savvaļas dzīvnieku, lai paēdinātu bada piemeklētos iedzīvotājus smaga sausuma apstākļos.

Lasiet arī

Sports Pirms pēdējās dienas olimpisko spēļu medaļu kopvērtējumā vadībā atrodas Ķīna

Pirms Parīzes olimpisko spēļu pēdējās dienas sacensībām medaļu vērtējuma līderpozīcijā atgriezusies Ķīna.

Pasaule ASV brīdina par Ķīnas un Krievijas sadarbību Arktikā

ASV Aizsardzības ministrija pirmdien brīdināja par pieaugošo Krievijas un Ķīnas sadarbību Arktikā, klimata pārmaiņām paverot reģionu lielākai konkurencei attiecībā uz jūras ceļiem un resursiem.

Pasaule Ķīna pārmet NATO apmelojumus un uzbrukumus

Ķīna otrdien asi kritizējusi NATO pēc ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga izteikumiem, ka Pekina atbalsta Krieviju karā Ukrainā.

Pasaule Taivānas tuvumā fiksētas 36 Ķīnas kara lidmašīnas

Taivānas Aizsardzības ministrija piektdien paziņojusi, ka pēdējo 24 stundu laikā salas apkārtnē fiksējusi 36 Ķīnas kara lidmašīnas.