• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tramps ieradies Ņujorkā pirms apsūdzību izvirzīšanas

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:37, 04.04.2023


Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien ieradās savā Ņujorkas debesskrāpī "Trump Tower" ("Trampa tornis"), atgriežoties Ņujorkā dienu pirms tam, kad viņam tur tiks izvirzītas apsūdzības saistībā ar "klusēšanas naudas" maksāšanu pornoaktrisei Stormijai Danielsai.


Foto: twitter

Ir gaidāms, ka 76 gadus vecais Tramps otrdien Manhetenā stāsies tiesas priekšā, kur viņam tiks izvirzītas apsūdzības. Atbilstoši ASV mediju informācijai tas notiks otrdien plkst.14.15 (plkst.21.15 pēc Latvijas laika).

Tramps kļūs par pirmo esošo vai bijušo ASV prezidentu, kuram izvirzītas kriminālapsūdzības.

Tramps pamāja saviem atbalstītājiem, pastiprinātas drošības apstākļos ieejot savā Ņujorkas rezidencē 5.avēnijā neilgi pirms plkst.16.15 (plkst.23.15 pēc Latvijas laika). Viņš ieradās Ņujorkā ar lidmašīnu no Floridas štata.

Trampam Manhetenas tiesā tiks noņemti pirkstu nospiedumi, un viņš tiks nofotografēts, tomēr bijušais prezidents netiks saslēgts roku dzelžos, piektdien sacīja eksprezidenta advokāts Džo Takopina.

Tad Tramps stāsies tiesneša priekšā, viņam tiks nolasītas apsūdzības, un eksprezidentam būs jāapliecina, vai viņš atzīst savu vainu. Tad tiesnesim būs jāizlemj, vai Tramps tiek atbrīvots pret galvojumu, vai arī viņš ir jāpatur apcietinājumā.

Ir gaidāms, ka Tramps izmantos savu ierašanos tiesā, lai censtos gūt atbalstu savai iecerei kandidēt un uzvarēt ASV prezidenta vēlēšanās nākamgad.

"Viņi nevajā mani, viņi vajā jūs - es tikai stāvu viņiem ceļā!" Tramps rakstīja savā sociālo mediju platformā "Truth Social", dodoties no sava Floridas privātnama uz Ņujorku.

Policija Ņujorkā bija augstā trauksmes gatavībā. Pie "Trampa torņa" un pie tiesas nama Manhetenā ir izveidoti drošības kordoni un tur atrodas Slepenā dienesta aģenti.

Ņujorkas mērs Ēriks Adamss brīdināja, ka jebkurš, kas vardarbīgi protestēs, "tiks aizturēts un saukts pie atbildības, lai kurš tas būtu".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NYT: Libānā eksplodējušie «Hizbollah» peidžeri bija ražoti Taivānā

Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" izmantotie peidžeri, kas otrdien gandrīz vienlaicīgi eksplodēja, bija ražoti Taivānā, bet pirms nonākšanas Libānā bija aprīkoti ar sprāgstvielām, ziņoja ASV laikraksts "New York Times" (NYT).

Pasaule Pētījums: Kremlis dezinformācijā izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus

Kremlim tuvā Krievijas dezinformācijas struktūra "Sociālā dizaina aģentūra" (ASD) izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus centienos destabilizēt valsti, konstatēts pētījumā, ko veicis "Radio Brīvība" ukraiņu redakcijas projekts "Shemi" kopā ar Eiropas kolēģiem.

Pasaule Eiropas Komisijā Dombrovskim plānota ekonomikas un ražīguma komisāra loma

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien iepazīstināja ar jauno EK sastāvu nākamajiem pieciem gadiem, un jaunajai EK darbu paredzēts sākt 1.novembrī.

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Lasiet arī

Pasaule Tramps plāno izveidot valdības efektivitātes komisiju, kuru vadītu Masks

ASV prezidenta amata kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps ceturtdien paziņoja, ka plāno izveidot valdības efektivitātes komisiju un iecelt par tās vadītāju Īlonu Masku, lai samazinātu izšķērdīgus tēriņus par "triljoniem" ASV dolāru.

Pasaule ABBA iebilst pret viņu mūzikas izmantošanu Trampa kampaņā

Bijušās zviedru popgrupas ABBA dalībnieki ir iebilduši pret to, ka šīs grupas mūzika tiek izmantota Donalda Trampa prezidenta vēlēšanu kampaņas veicināšanai bez viņu atļaujas.

Pasaule Tramps intervijā ar Masku atkārto savas iecienītās sazvērestības teorijas

ASV eksprezidenta Donalda Trampa interviju ar tehnoloģiju magnātu miljardieri Īlonu Masku platformā "X" pirmdien uz 40 minūtēm aizkavēja tehniskas kļūmes, bet saturiski tā nekādus pārsteigumus nenesa.

Pasaule ABC apstiprina Herisas un Trampa debates 10.septembrī

Telekanāls ABC ceturtdien apstiprināja, ka 10.septembrī rīkos ASV prezidenta kandidātu demokrātes Kamalas Herisas un republikāņa Donalda Trampa debates.