• Jadviga,
  • Laura
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


SVF un Ukraina panāk vienošanos par 15,6 miljardu ASV dolāru aizdevumu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:22, 22.03.2023


Starptautiskais valūtas fonds (SVF) otrdien paziņoja, ka ir panācis vienošanos ar Ukrainas iestādēm par aizdevuma paketi apmēram 15,6 miljardu ASV dolāru vērtībā, lai atbalstītu bruņotā konflikta skartās valsts ekonomikas atveseļošanos.



Ukraina ir iesaistīta karā ar Krieviju, kopš Krievijas karaspēks pērnā gada 24.februārī sāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā.

"Papildus šausmīgajiem humānajiem zaudējumiem, Krievijas iebrukums Ukrainā turpina postoši ietekmēt ekonomiku," paziņoja SVF Ukrainas misijas vadītājs Gevins Grejs.

Četru gadu plāns, kas vēl jāapstiprina SVF direktoru padomei, atbalstīs Ukrainas "notiekošo pakāpenisko ekonomikas atveseļošanos, veicinot ilgtermiņa izaugsmi pēckara atjaunošanas kontekstā," kā arī valsts ceļu uz iestāšanos Eiropas Savienībā, teikts paziņojumā.

Ukrainas ekonomiskā aktivitāte pērn samazinājās par 30%, savukārt pieauga nabadzība un tika iznīcināta liela daļa akciju kapitāla, sacīja Grejs.

SVF prognozē, ka Ukrainas ekonomika lēni atveseļosies tuvākajos ceturkšņos, "aktivitātei atkopjoties no smagiem postījumiem kritiskajai infrastruktūrai," kurus nodarījis karš, viņš piebilda.

"Akūti makroekonomiskie izaicinājumi saglabājas šoka mēroga un fiskālā deficīta paplašināšanās dēļ," sacīja Grejs.

Ir gaidāms, ka SVF direktoru padome tuvākajās nedēļās izskatīs šo aizdevumu Ukrainai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievija sākusi izvest savus karavīrus no Kalnu Karabahas

Krievija sākusi izvest savus karavīrus no Kalnu Karabahas, ko Azerbaidžāna pagājušajā gadā atkaroja Armēnijai, trešdien paziņoja Kremlis.

Pasaule «Konfiscēt Krievijas valsts īpašumus un tos izmantot»

Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja mudina visas valstis, kurās atrodas Krievijas valsts aktīvi, sadarboties, lai šos aktīvus nekavējoties nodotu starptautiskajam kompensācijas mehānismam.

Pasaule Bavārija aizliegs smēķēt marihuānu «Oktoberfest» un citos festivālos

Vācijas Bavārijas federālā zeme aizliegs marihuānas smēķēšanu publiskos festivālos un alus dārzos, tai skaitā pasaulē populārākajos alus svētkos "Oktoberfest", otrdien paziņojusi federālās zemes valdība.

Pasaule Krievijas raķešu triecienā Čerņihivā nogalināti astoņi cilvēki

Krievijas raķešu triecienā Čerņihivas pilsētai, Ukrainas ziemeļos, nogalināti astoņi cilvēki un gandrīz 20 ievainoti, trešdien paziņojušas vietējās amatpersonas.

Lasiet arī

Pasaule Kanāda šogad Ukrainas atbalstam atvēlēs trīs miljardus dolāru

Kanāda sestdiena parakstījusi drošības līgumu ar Ukrainu un apsolījusi šajā gadā piešķirt 3,02 miljardus kanādiešu dolāru (2,07 miljardus eiro) Kijivas finansiālajam un militārajam atbalstam.

Pasaule Ekvadora atsakās no ieroču sūtīšanas Ukrainai

Ekvadora pirmdien atteicās no padomju laika ieroču sūtīšanas Ukrainai pēc tam, kad prezidenta solījums to darīt izraisīja strīdu ar Krieviju, kas aizliedza Ekvadoras banānu un ziedu importu.

Pasaule NBS komandieris: Rietumi var palielināt militāro atbalstu Ukrainai

Rietumi vēl nav izsmēluši savas rezerves un var būtiski palielināt militāro atbalstu Ukrainai, uzsvēr Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.