• Mirta,
  • Ziedīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Mūsu galvenais mērķis ir sakaut ASV» - bijušais rīdzinieks

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
EKSKLUZĪVI! 18:34, 07.02.2023


Aleksandrs Kazakovs tika izraidīts no Latvijas un kļuva par Putina propagandistu.


A.Kazakovs NTV kanālā draudēja Amerikas Savienotajām Valstīm.

«Mēs centīsimies glābt Latvijas zemi un atrast tai vietu nākotnē, kuras kontūras jau ir redzamas», - ar patosu savā Youtube kanālā paziņo kāds bijušais rīdzinieks, kurš mūsu valstī pazīstams kā piedzīvojumu meklētājs ar smagām atkarībām.

Vijolnieks, kuram patīk sliktie zēni

Pirms trim gadiem viņa atbalstītāji Latvijā valsts svētku priekšvakarā 18. novembrī uz namu sienām Rīgā izkaisīja grafiti, kurā bija attēlots Kazakova kungs ar automātu rokās. Kas viņš ir, izpētīja "VS.LV".

1965. gadā Krievijā dzimušais Kazakovs vairāk nekā pusi sava mūža nodzīvoja Rīgā, kur absolvēja Jāzepa Medina mūzikas skolu. Pēc tam viņš iestājās Maskavas Valsts universitātes prestižajā Filozofijas fakultātē, kuru viņš nepabeidza. 80. gadu beigās A.Kazakovs sāka interesēties par krievu reliģisko filozofiju un publicēja rakstu pazīstamā žurnālā Novij Mir («Jauna Pasaule») par emigrācijas domātāju Ivanu Iļjinu. Pēc trīsdesmit gadiem šis filozofs kļūs par Vladimira Putina favorītu. Pašreizējais Krievijas prezidents, kurš citē I. Iļjinu, labprātāk nepiemin, ka viņa elks sveica Musolīni un Hitleru.

Neskatoties uz to, ka jau 1990. gados A.Kazakovs dalījās monarhisma un autoritārisma idejās, viņš veidoja raidījumu Budņi («Ikdiena»), kas tika rādīts valsts kanālā LTV-2. Viņš sadarbojies arī ar vairākiem krievu valodā iznākošajiem laikrakstiem Latvijā, taču ar skandālu gandrīz no visur tika atlaists. Jau tobrīd A.Kazakovs cieta no hroniska alkoholisma, kā rezultātā divas reizes atradās uz nāves sliekšņa. 1997.gadā viņš atradās stacionāra Gaiļezers toksikoloģiskās intensīvās terapijas nodaļā ar 6 promilēm, savukārt 2001.gadā pēc automašīnas notriekšanas ar abu kāju lūzumu un smadzeņu satricinājumu nogādāts Rīgas 1.slimnīcā.

No hibrīdkara līdz karstam konfliktam

2003.-2004.gadā A.Kazakovs spēlē vadošo lomu vērienīgā hibrīdkara operācijā, kuras mērķis bija izjaukt Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā un NATO. Viņa darbību tieši finansēja V.Putina īpašais pārstāvis Baltijas reģionā Dmitrijs Rogozins. Oficiālais Rogozina asistenta statuss ļauj Kazakovam piekļūt Krievijas federālajiem televīzijas kanāliem. Ar viņu palīdzību viņš veicina krievu nacionālismu un kļūst par Krievu skolu aizsardzības štāba koordinatoru Latvijā.

Pēc vairākām masu demonstrācijām 2004.gada septembrī A.Kazakovs plāno tiešu konfrontāciju ar likuma un kārtības spēkiem - tiltu blokādi pāri Daugavai un uzbrukumu Ministru kabineta ēkai. Šo notikumu priekšvakarā Drošības policijas darbinieki nemiera cēlāju aiztur un pavada līdz Krievijas robežai. Tā kā A.Kazakovs nezina latviešu valodu, viņš jau vairākus gadus ir Krievijas pilsonis. Tagad viņš var atgriezties mājās.

Krievijā A.Kazakovs nesekmīgi mēģināja radīt dažādas nelielas nacionālistiskas kustības un veģetēja līdz 2014.gadā sākās Krievijas iebrukums Krimā un Donbasā. Apmetoties Doņeckā no ukraiņu ģimenes atņemtā dzīvoklī, «filozofs» Kazakovs kļuva par separātistu bandītu grupējuma «Doņecas Tautas Republika» vadītāja Aleksandra Zaharčenko padomnieku. Kad bandu karadarbības rezultātā restorānā tika uzspridzināts vadonis, viņa rokaspuisis A.Kazakovs atkal negodā tika nosūtīts uz Krieviju.

Tagad kvēls Latvijas pretinieks Kazakovs ir Putina kabatas partijas «Za Pravdu» («Par patiesību») priekšsēdētāja vietnieks, kura frontes vadītāju, literāru Zaharu Priļepinu, bijušo Ņižnija Novgoroda OMON virsnieku un bandītu grupējuma līderi Donbasā, Latvijas tiesībsargājošās iestādes tur aizdomās par tiesneša Jāņa Laukroses slepkavību 2001. gadā. Šī nozieguma - vienīgās tiesneša slepkavības neatkarīgajā Latvijā - izdarītāji pagaidām nav noskaidroti.

Krišs Ziverts,

Foto: Protestnaja Rossija Telegram, Facebook.


Saukdams sevi par pareizticīgo, Kazakovs pozē uz boševiku simbolu fona.
Saukdams sevi par pareizticīgo, Kazakovs pozē uz boševiku simbolu fona.

Dokuments, kas apliecina bijušā rīdzinieka partiju piederību.
Dokuments, kas apliecina bijušā rīdzinieka partiju piederību.

Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Indijā sākas parlamenta vēlēšanas, kas ilgs sešas nedēļas

Indijā piektdien sākās parlamenta vēlēšanas, kas ilgs sešas nedēļas, un ir gaidāms, ka pēc tām savu amatu saglabās premjerministrs Narendra Modi.

Pasaule Nīderlandes premjers gatavs Ukrainas vajadzībām pirkt «Patriot» no citām valstīm

Nīderlandes premjerministrs Marks Rite piedāvājis iegādāties no sabiedrotajiem pretgaisa aizsardzības sistēmas "Patriot", lai tās pēc tam nodotu Ukrainai, vēsta laikraksts "The Guardian".

Pasaule Polijas prezidents Duda neformāli ticies ar Trampu Ņujorkā

Polijas prezidents Andžejs Duda trešdienas vakarā Ņujorkā "privātā vizītē" tikās ar bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Pasaule Francijā konfiscēta Ludmilas Putinas vīra villa

Francijas varas iestādes ir konfiscējušas villu, kas pieder Vladimira Putina bijušās sievas Ludmilas Putinas tagadējam vīram - Krievijas uzņēmējam Artūram Očeretnijam, ziņoja Francijas preses izdevums "Challenges".

Lasiet arī

Sabiedrība Latvieši pērk dārgāku sadzīves tehniku, lai to varētu salabot (+VIDEO)

Sabiedrības apziņa par ilgtspējīgu dzīvesveidu pieaug, un cilvēki kļūst arvien izglītotāki attiecībā uz to, kā viņu izvēles ietekmē vidi.

Ekonomika Inovāciju Akadēmijā ieguvumus sniedza 23 industriālas nozares (+VIDEO)

Visu trīs Inovācijas Akadēmijas programmas gadu laikā, daudzas komandas ir pierādījušas savu spēkuю

Ekonomika Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Merirands

VSIA "Autotransporta direkcija" (ATD) valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāres vietnieks Dins Merirands, informēja SM pārstāvji.

Sabiedrība Braži pārliecinoši apstiprina ārlietu ministres amatā

Saeima šodien ārlietu ministres amatā apstiprināja ilggadējo diplomāti Baibu Braži.