• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vācijā 70 Ukrainas karavīri sāk apmācības "Patriot" izmantošanā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 22:42, 02.02.2023


Vācijā ieradušies 70 Ukrainas karavīri, kas tiks apmācīti pretgaisa aizsardzības sistēmas "Patriot" izmantošanā, ko Berlīne nodos Ukrainai, lai palīdzētu tai atvairīt Krievijas gaisa uzbrukumus.


Foto: Wikipedia

Ukrainas karavīri ieradās Vācijā otrdien un jau šodien sāks apmācības.

Vācijas valdība pēc konsultācijām ar ASV pagājušajā mēnesī piekrita nodot Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmu "Patriot".

Tikmēr "Patriot" vienības Polijā paziņojušas par sākotnējo operatīvo gatavību.

Pēc Ukrainas karā izšautas raķetes nokrišanas Polijas teritorijā novembrī toreizējā Vācijas aizsardzības ministre Kristīne Lambrehte un Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks vienojās par "Patriot" sistēmu piegādi Polijai. Misijas sākotnējais ilgums ierobežots ar sešiem mēnešiem.

Kopš 16.janvāra Polijā izvietoti Vācijas karavīri, lai garantētu drošu sistēmu piegādi.

Misijas mērķis ir aizsargāt NATO gaisa telpu, kā arī Polijas teritoriju un valsts infrastruktūru un iedzīvotājus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Polijas prezidents Duda neformāli ticies ar Trampu Ņujorkā

Polijas prezidents Andžejs Duda trešdienas vakarā Ņujorkā "privātā vizītē" tikās ar bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Pasaule Francijā konfiscēta Ludmilas Putinas vīra villa

Francijas varas iestādes ir konfiscējušas villu, kas pieder Vladimira Putina bijušās sievas Ludmilas Putinas tagadējam vīram - Krievijas uzņēmējam Artūram Očeretnijam, ziņoja Francijas preses izdevums "Challenges".

Pasaule Gruzijas parlaments pirmajā lasījumā apstiprina likumu par ārvalstu ietekmi

Gruzijas parlaments trešdien pirmajā lasījumā apstiprināja likumprojektu par ārvalstu ietekmi, kas izraisījis plašus ielu protestus.

Pasaule Vairāk nekā 70 Krievijas pilsoņu turpina darbu Eiropas Padomē

Šodien tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere Strasbūrā, Francijā, tiekoties ar Eiropas Padomes ģenerālsekretāri Mariju Pejčinoviču Buriču, uzsvēra nepieciešamību steidzami ar tiesiskiem risinājumiem novērst Eiropas Padomes darbinieku - Krievijas pilsoņu - turpmāku atrašanos organizācijā divus gadus pēc Krievijas izslēgšanas no Eiropas Padomes.

Lasiet arī

Pasaule Vācijā stājas spēkā likums par marihuānas daļēju legalizāciju

Vācijā pirmdien spēkā stājās daļēja marihuānas legalizācija privātai lietošanai, kuru atbalstīja Vācijas kanclera Olafa Šolca kreisi centriskā valdība, bet kritizēja opozīcijas politiķi un mediķu organizācijas.

Ekonomika Latvijā 34,3% lietotu automašīnu ievestas no Vācijas

Latvijā 34,3% lietotu automašīnu ievestas no Vācijas, pavēstīja automašīnu vēstures atskaišu izveides platformas "carVertical" pārstāvji, atsaucoties uz platformas datiem.

Pasaule «Deutsche Bahn» panāk vienošanos ar vilcienu mašīnistiem

Vācijas valsts dzelzceļa uzņēmums "Deutsche Bahn" un vilcienu mašīnistu arodbiedrība GDL ir panākuši vienošanos strīdā par darba samaksu, kura dēļ vairākus mēnešus tika rīkoti streiki, pirmdien paziņoja arodbiedrība.

Pasaule Vācija vēlas skolas un bērnudārzus dislocēto karavīru bērniem Lietuvā

Vācija vēlas, lai Lietuvā dislocēto karavīru ģimenēm skola un bērnudārzs tiktu nodrošināts gan Viļņā, gan Kauņā, trešdien paziņoja Lietuvas parlamenta Nacionālās drošības un aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Laurīns Kasčūns.