Ukrainas ārlietu ministrs: Ukrainas mērķi karā mainās. Kādi tie ir tagad?

Pasaule
LETA 13:47, 10.05.2022 0

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba intervijā laikrakstam "Financial Times" izteicies, ka gadījumā, ja Ukrainas armija uzvarēs kaujā par Donbasu, Kijiva vēlēsies atbrīvot visu valsts teritoriju.

 

Ministrs norādīja, ka Ukrainas skatījums uz uzvaru karā mainās un attīstās.

"Pirmajos kara mēnešos uzvara mums izskatījās kā Krievijas karaspēka atstumšana uz pozīcijām, kuras viņi bija ieņēmuši līdz 24.februārim, un atmaksa par nodarīto postu," atzinis Kuleba.

"Tagad, ja būsim pietiekami spēcīgi militārajā frontē un uzvarēsim kaujā par Donbasu, kas būs izšķiroša turpmākajai kara dinamikai, tad neapšaubāmi mums uzvara šajā karā būs mūsu atlikušo teritoriju atbrīvošana," paziņoja ministrs.

Viņš norādīja, ka tikai Krievijas sakāve ļaus Ukrainai no jauna atvērt Melnās jūras ostas un atjaunot eksporta ekonomiku.

Ja Ukraina saņems "vēl lielāku militāro atbalstu, mēs varam viņus atgrūst no Hersonas apgabala, sakaut Melnās jūras floti un atbloķēt ceļu" uz jūru, uzskata Kuleba.

Taču viņš arī atzina, ka varētu notikt pārāk liela asinsizliešana un Ukrainai, iespējams, nāksies vienoties par izlīgumu.

Tādā gadījumā Kijiva vēlētos "tuvoties neizbēgamajam brīdim ar iespējami spēcīgākajām kārtīm", norādījis ārlietu ministrs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Lasiet arī

Interesanti fakti 5. maijā Inženieru arsenāls Daugavpils cietoksnī svinēs gadadienu (+VIDEO)

Gada laikā Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centrs ir ieguvis labu praktisko pieredzi un plāno arvien aktīvāk strādāt.

Ekonomika Lauksaimniecībā izmantojamās zemes platība pieaugusi par teju 10% (+VIDEO)

Eiropas Zaļais kurss un stingrāki vides noteikumi ietekmē nozari, liekot saimniekiem meklēt ilgtspējīgākus risinājumus.

Sabiedrība Svētku diena būs silta, sausa un lielākoties saulaina

Valsts svētku diena Latvijā būs silta, sausa un lielākoties arī saulaina, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sagatavotā prognoze.

Sabiedrība Valsts prezidents neatkarības atjaunošanas gadadienā novēl izjust lepnumu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 34.gadadienā novēl izjust vairāk lepnuma nekā pieticības, priecāties par Latvijas cilvēkiem, kā arī radīt prieku tiem, kuri paši to nespēj atrast.