Turcijas prezidents Erdogans: Krievija rīkotos negudri, ja uzbruktu Ukrainai

Pasaule
LETA 14:02, 27.01.2022 1

Krievija rīkotos negudri, ja tā uzbruktu Ukrainai, un tādā gadījumā Turcija darītu to, kas tai kā NATO valstij jādara, trešdien paziņoja Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

 

Intervijā telekanālam NTV Erdogans sacīja, ka uzaicinājis uz Turciju Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu iniciatīvas ietvaros, lai runātu ar abām pusēm diplomātijas un miera ceļa labā, piebilstot, ka sagaida atbildi no Maskavas.

Erdogans arī norādīja, ka ir nepieciešams plašs dialogs, kurā tiktu izskatītas dažas Krievijas bažas drošība jomā, kā arī paskaidrots Maskavai, ka zināmas tās prasības ir nepieņemamas.

"Es ceru, ka Krievija neveiks bruņotu uzbrukumu vai neokupēs Ukrainu. Šāds solis nebūtu gudra rīcība Krievijai vai reģionam," viņš sacīja. "Ir nepieciešamība pēc dialoga, kurā tiktu uzklausīta Krievija un kliedētas tās pamatotās drošības bažas."

Ankarai ir labas attiecības gan ar Kijevu, gan Maskavu, tomēr tā iebilst pret Krievijas politiku Sīrijā, Lībijā, kā arī pret Krimas aneksiju.

Uzturot sadarbību ar Krieviju aizsardzības un enerģētikas jomās, Ankara piegādājusi Kijevai modernus dronus, ar to sadusmojot Maskavu.

Turcija pirmo reizi piedāvāja starpniecību novembrī. Pagājušajā nedēļā avoti diplomātu vidū apliecināja, ka Krievija un Ukraina ir atvērtas tam, ka Turcija uzņemas zināmu lomu krīzes atrisināšanā.

Erdogans iepriekš izteicies, ka februāra sākumā apmeklēs Ukrainā prezidentu Volodimiru Zelenski, lai runātu par krīzi, kā arī drīzumā tiksies ar Putinu vai ar viņu runās.

Jau vairākas nedēļās nerimst spriedze, ko izraisījusi Krievijas karaspēka koncentrācija pie Ukrainas robežām, Kijevā un Rietumos raisot bažas par vēl viena Krievijas iebrukuma gatavošanu.

Krievija noraida apsūdzības par iespējamu tās karaspēka iebrukumu Ukrainā. Kā apgalvo Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Maskava ieņem aizsardzības pozīcijas, jo bažījas, ka Kijeva pārmērīgi tuvinās ar NATO.

ASV prezidents Džo Baidens vēl 7.decembrī videosamitā brīdināja Putinu, ka ASV noteiks Krievijai līdz šim nepieredzētas sankcijas, ja tā uzbruks Ukrainai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākijas vicepremjers: Fico dzīvībai briesmas vairs nedraud

Atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico dzīvībai briesmas vairs nedraud, svētdien paziņojis vicepremjers Roberts Kaliņāks.

Pasaule Profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt

Krievija ir ļoti atkarīga no savas naftas un gāzes eksporta, un šādu valstu ekonomikas apturēt ir ļoti vienkārši, ja vien ir pietiekama politiskā griba, intervijā aģentūrai LETA norādīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Tusks: Polija tērēs 2,3 miljardus eiro austrumu robežas stiprināšanai

Polija tērēs vairāk nekā 2,3 miljardus eiro savas austrumu robežas stiprināšanai, sestdien pavēstīja premjerministrs Donalds Tusks.

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Lasiet arī

Kultūra Muzeju nakts norises Latvijā pulcē vairāk nekā 180 770 apmeklētāju!

Visvairāk reģistrēto apmeklētāju - 13 525 - pulcējis Rotko muzejs Daugavpilī.

Ekonomika Latvijā ražotie elektriskie skrejriteņi ir pieprasīti dažādās nozarēs (+VIDEO)

“Praktiski katru nedēļu mēs sastopamies ar interesi vai kādu jaunu pielietojuma veidu".

Kriminālziņas Lietuvas helikopters no zvejas kuģa evakuējis ievainotu Latvijas pilsoni

Lietuvas Gaisa spēku helikopters svētdien no zvejas kuģa evakuējis ievainotu Latvijas pilsoni, pirmdien paziņoja Lietuvas armija.

Ekonomika Kāda ir vidējā kredīta summa jaunajam mājoklim?

Kopumā 2024.gada kreditēšanas indekss ir audzis par 5 procentpunktiem, kas ir mazāka izaugsme nekā pērn, taču vērojama pozitīva tendence - bankas spēj kreditēt un vēlas to darīt.