Lielbritānijas ziemeļos vētrā vismaz divi bojāgājušie

Pasaule
VS.LV 15:32, 27.11.2021 0

Spēcīgā vētra "Ārvens", kas skārusi Lielbritānijas ziemeļdaļu, prasījusi vismaz divu cilvēku dzīvības un pārtraukusi elektropiegādi tūkstošiem mājsaimniecību, sestdien ziņo varasiestādes.

 
Foto: LETA

Kāds vīrietis Ziemeļīrijā piektdienas vakarā gājis bojā, kad viņa automašīnai uzkritis vētras nolauzts zars, vēsta policija.

Vēl viens vīrietis Leikdistriktā Anglijas ziemeļos miris, kad tam uzkritis koks.

Meteoroloģijas dienests aicina ļaudis netuvoties jūras piekrastei, jo augstie viļņi rada dzīvības briesmas.

Vēju ātrums brāzmās sasniedzis gandrīz 160 kilometrus stundā (44 metrus sekundē), un elektrības piegāde Anglijas ziemeļos pārtraukta vairāk nekā 55 000 patērētāju.

Uz ziemeļiem no Ņūkāslas apturēta ātrvilcienu satiksme, bet Skotijā un Ziemeļanglijā ceļu satiksmi vietām paralizējuši nogāztie koki, kā arī spēcīgā snigšana, ziņo ceļu policija un vietējie mediji.

Uz lielceļa starp Mančestru un Līdsu sniegā "iestrēgušas" aptuveni 120 kravas automašīnas.

Lai gan vējš sestdienas rītā pierimis meteoroloģijas dienests brīdina, ka sniega un ledus dēļ laikapstākļi ceļošanai saglabāsies nelabvēlīgi, un aicina ļaudis palikt mājās, ja vien tās atstāt neliek nopietna nepieciešamība.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Lasiet arī

Sports PSG futbolisti nodrošina Francijas čempiontitulu

Parīzes "Saint-Germain" (PSG) futbolisti svētdien pēc tuvākās sekotājas "Monaco" zaudējuma 31.kārtas spēlē nodrošināja Francijas čempiontitulu trešo sezonu pēc kārtas.

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.

Sabiedrība Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda

Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» astotdaļfinālā tiekas ar Žabēru

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālā spēkosies ar tunisieti Onsu Žabēru.