Traģēdija Ķīnā: Vētrā un aukstumā bojā iet 21 ultramaratona dalībnieks (+VIDEO)

Pasaule
LETA 13:39, 23.05.2021 0

Ķīnas ziemeļrietumos, Dzjintai provices kalnos, negaidīti krasi pasliktinoties laikapstākļiem, gājis bojā 21 ultramaratona dalībnieks, svētdien ziņo Ķīnas valsts mediji.

 

Sacīkstes kalnainajā apvidū, tā dēvētajā Dzeltenās upes Akmens mežā, sestdien sākās siltā un saulainā laikā, arī prognozes nesolīja būtisku temperatūras kritumu, un lielākā daļa dalībnieku 100 kilometru garajā ceļā devās, pavisam viegli ģērbušies.

Taču drīz pēc pusdienlaika, distances posmā starp 24. un 32.kilometru, tā dēvētajā Dzeltenās upes Akmens mežā, viņus pārsteidza vētra ar lietusgāzēm un krusu, un gaisa temperatūra nokritās tuvu nullei, vēsta Ķīnas oficiālā ziņu aģentūra "Siņhua".

Sacīkstes tika apturētas, bet daļa skrējēju, pārsaluši un pārguruši, atradās stāvā un grūti pieejamā distances posmā. Meklēt pazudušos dalībniekus tika nosūtīti aptuveni 700 glābēji, bet ar autotransportu nebija iespējams piekļūt distancei tālāk par 24.kilometru.

Tikai daži no 172 ultramaratona dalībniekiem bija paņēmuši līdzi siltāku rezerves apģērbu kārtu, daudziem nebija pat ārkārtējiem apstākļiem paredzētās segas, kas saskaņā ar noteikumiem ir obligāta, bet, kā atzinuši izdzīvojušie, spēcīgā vēja dēļ nepalīdzēja arī šīs segas.

Kā liecina dalībnieku sūtītās īsziņas, daļa skrējēju palika guļam, pakrituši bez spēka, bet aptuveni pussimtam izdevās patverties nelielā koka būdā.

Glābšanas operācija tika atzīta par beigušos, kad glābēji rīta agrumā atrada mirušu pēdējo par pazudušu uzskatīto skrējēju.

Bojāgājušo skaitā ir arī Ķīnas garo distanču elites skrējēji, tai skaitā daudzu ultramaratonu uzvarētājs Ļans Dzjins un Ķīnas 2019.gada paralimpisko spēļu čempions Huans Guaņjuņs.

Par ultramaratona rīkošanu atbildīgās Baijiņas pilsētas mērs izteicis līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem. Sākta izmeklēšana par notikušā apstākļiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Lasiet arī

Ekonomika Aptauja: Latvijas iedzīvotāji sagaida mājokļu cenu kāpumu (+VIDEO)

Respondenti, kas ir optimistiskāki nekā vidēji, ir ar pamatizglītību, zemiem ienākumiem un dzīvo laukos.

Pasaule Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.

Sports Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē negūst vārtus un papildlaikā zaudē norvēģiem

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Rīgā priekšpēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) papildlaikā zaudēja Norvēģijai.

Ekonomika EK jaunās sankciju pakotnē iekļauts rosinājums aizliegt mangāna rūdas tranzītu

Pēc Latvijas ierosinājuma Eiropas Savienības (ES) 14.sankciju pakotnē pret Krieviju būs iekļauts arī aizliegums piegādāt mangāna rūdu, vadoties no neoficiālās informācijas no Eiropas Komisijas (EK), spriež finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).