Nausēda: Putinu var saukt par slepkavu

Pasaule
LETA 15:29, 29.03.2021 2

Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu var uzskatīt par slepkavu, pirmdien intervijā ziņu aģentūrai BNS atzinis Lietuvas prezidents Gitans Nausēda.

 
Foto: LETA

"Diemžēl jā," Nausēda sacījis, atbildot uz jautājumu, vai viņš, tāpat kā ASV prezidents Džo Baidens, varētu nosaukt Putinu par slepkavu.

Kā intervijā uzsvēris Lietuvas prezidents, Krievija demonstratīvi nerēķinās ar kaimiņvalstu, piemēram, Ukrainas, teritoriālo integritāti.

"Redzu daudzas pazīmes, kas liecina par atklātu nospļaušanos - sauksim to tā - uz civilizētās pasaules vērtībām, tautu pašnoteikšanās tiesībām, kaimiņvalstu teritoriālo suverenitāti, un pēdējā laikā Kremlis to parādījis visai demonstratīvi," viņš piebildis.

Vēl viens svarīgs aspekts, pēc Nausēdas teiktā, ir situācija Krievijas iekšienē, kur režīms "acīmredzami dreb, jūtot opozīcijas pieņemšanos spēkā", un cenšas to nosmacēt, visrupjākajā veidā vajājot opozīcijas līderus, tai skaitā Alekseju Navaļniju.

"Ieraut galvu plecos un turpināt teikt - ziniet, mēs tiecamies veidot ar Krieviju iekļaujošas attiecības, kā es dažreiz dzirdu no saviem kolēģiem Eiropas Savienībā, - nu, lai tā runātu, tiešām jāatrodas no Krievijas ļoti tālu gan emocionālā, gan ģeogrāfiskā ziņā," spriedis Lietuvas prezidents.

Pēc viņa teiktā, Lietuva noteikti nebūs tā valsts, kas "vienaldzīgi sēž pēdējā solā" un runā par iekļaujošākām attiecībām, tuvu līdzās redzot rupjus cilvēktiesību pārkāpumus.

ASV prezidents Džo Baidens marta vidū intervijā telekanālam ABC apstiprinoši atbildēja uz žurnālista jautājumu, vai viņš uzskata, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir slepkava.

Reaģējot uz šo un citiem ASV prezidenta izteikumiem, Krievija steidzami atsauca uz konsultācijām savu vēstnieku Vašingtonā. Maskava sen nebija spērusi šādu soli.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (2)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Lasiet arī

Ekonomika Lietuvas «Vičiūnu grupe» pērn Krievijas budžetā iemaksājusi 55 miljonus eiro

Lietuvas pārtikas produktu ražotāja "Vičiūnu grupe", kas ir zīmola "Viči" īpašnieks un kuru Ukraina ir iekļāvusi starptautisko kara sponsoru sarakstā, grupas uzņēmumi pērn Krievijas valsts budžetā iemaksāja 5,46 miljardus rubļu (55,2 miljoni eiro), kas ir par 10,2% vairāk nekā 2022.gadā, liecina iniciatīvas grupas "STOP tirdzniecībai Krievijā" apkopotie dati.

Pasaule Vācija vēlas skolas un bērnudārzus dislocēto karavīru bērniem Lietuvā

Vācija vēlas, lai Lietuvā dislocēto karavīru ģimenēm skola un bērnudārzs tiktu nodrošināts gan Viļņā, gan Kauņā, trešdien paziņoja Lietuvas parlamenta Nacionālās drošības un aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Laurīns Kasčūns.

Kultūra Pēc koncerta Kremlī Pupo tiek liegts uzstāties Šauļos

Itāliešu popmūzikas veterānam Pupo tiks liegts aprīlī uzstāties Šauļu arēnā, jo pagājušajā nedēļā viņš piedalījās koncertā Maskavas Kremļa pilī kopā ar Krievijas zvaigznēm, kas paudušas atbalstu iebrukumam Ukrainā.

Pasaule Lietuvas aizsardzības ministrs paziņo par atkāpšanos

Lietuvas aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks paziņojis par atkāpšanos, piektdien pavēstīja valdība.