• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pēc koncerta Kremlī Pupo tiek liegts uzstāties Šauļos

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 22:29, 19.03.2024


Itāliešu popmūzikas veterānam Pupo tiks liegts aprīlī uzstāties Šauļu arēnā, jo pagājušajā nedēļā viņš piedalījās koncertā Maskavas Kremļa pilī kopā ar Krievijas zvaigznēm, kas paudušas atbalstu iebrukumam Ukrainā.


Foto: Wikipedia

Pupo 26.aprīlī bija paredzēts uzstāties Šauļu arēnā retro zvaigžņu koncertā, kurā piedalīsies arī austriešu grupa "Joy" un itāliešu dziedātājs Gadzebo.

Tomēr tagad nolemts, ka Pupo aizstās cits izpildītājs, ar kuru notiek sarunas, otrdien paziņoja Šauļu arēnas arēnas direktors Renats Nacajus.

Viņš atzinīgi novērtēja koncerta organizētāja "Legacy Inn" lēmumu neļaut Lietuvā uzstāties prokrieviski noskaņotajam dziedātājam.

15.martā Kremļa pilī notika koncerts "Pupo lielā benefice. Draugu lokā", kurā 68 gadus vecais itāliešu dziedātājs uzstājās kopā ar vairāk nekā desmit Krievijas estrādes zvaigznēm, kuru vidū bija arī iebrukuma Ukrainā atbalstītāji.

Pupo intervijās Krievijas medijiem apgalvoja, ka ar šo koncertu Kremļa pilī esot vēlējies veicināt mieru.

Dziedātājam, kurš uzstājies arī okupētajā Krimā, ir aizliegts iebraukt Ukrainā.

Jau ziņots, ka februāra beigās tika atcelts marta sākumā paredzētais amerikāņu dziedātājas LP koncerts Kauņas "Žalgiris" arēnā, jo viņa sociālajā tīklā "Instagram" ievietoja video, kurā redzama hūdijā ar Krievijas karoga krāsām un uzrakstu "LP Russia official". Dziedātāja video paskaidroja, ka hūdijs esot dāvana no faniem Krievijā, kā arī arī parādīja kartīti, kas datēta ar 24.februāri, kad apritēja otrā gadadiena kopš Krievijas pilna apmēra iebrukuma Ukrainā. Uz kartītes LP fane Krievijā raksta, ka viņa šo hūdiju glabājusi kopš 2020.gada, kad koronavīrusa pandēmijas dēļ nav varējusi to pasniegt dziedātājai.

Šis video Lietuvā sociālajos tīklos izraisīja sašutumu un aicinājumus boikotēt LP koncertu Kauņā vai to atcelt.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Rotko muzejs Daugavpilī aicina jauniešus (VIDEO)

"Iesaistīties, iekļauties un būt noderīgiem kultūras procesos".

Kultūra Kastaņolā, Šveicē vēl gadu būs izstāde par Raini un Aspaziju (+VIDEO)

Ekspozīcijā dzejnieku dzīves un darbības kontekstā iezīmēti Šveices un Latvijas sakaru būtiskākie punkti laika posmā no 1893. gada līdz mūsdienām.

Kultūra Pirmizrādi piedzīvos Ozola koncertfilma

Kinoteātrī "Forum Cinemas" šodien plkst.19 pirmizrādi piedzīvos hiphopa mākslinieka Ozola koncertfilma "No rajona līdz arēnai", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Inese Grīnberga.

Lasiet arī

Pasaule Itālija atvēl miljardu eiro dzimstības veicināšanai

Itālijas valdība atvēlējusi miljardu eiro dzimstības veicināšanai, kā arī uzsākusi virkni pasākumu ģimeņu atbalstam, šādi reaģējot uz dzimstības rādītāju pasliktināšanos, kas cita starpā apdraud arī sociālās labklājības sistēmu.

Pasaule Vācija beigs finansēt nelegālo migrantu atbalsta organizācijas - Bild

Vācijas valdība plāno beigt finansēt organizācijas, kas Vidusjūrā sniedz atbalstu nelegālajiem imigrantiem, pēc tam, kad Itālija to kritizēja par šāda finansējumu sniegšanu, piektdien ziņoja Vācijas tabloīds ''Bild".

Pasaule Itālijas premjere aicina ANO uz karu bez žēlastības

Itālijas premjerministre Džordža Meloni trešdien aicināja ANO sākt "globālu karu bez žēlastības" pret cilvēku kontrabandistiem, reaģējot uz migrantu strauju pieplūdumu Lampedūzas salā.

Pasaule Lampedūzā lielā skaitā turpina ierastie nelegālie imigranti

Itālijas Lampedūzas salā šodien atkal ieradušies simtiem nelegālo imigrantu.