Twitter vadītājs Džeks Dorsijs komentējis Trampa konta bloķēšanu

Pasaule
LETA 12:53, 14.01.2021 0

Sociālā tīkla "Twitter" uzņēmuma vadītājs Džeks Dorsijs trešdien aizstāvēja platformas lēmumu uz nenoteiktu laiku apturēt prezidenta Donalda Trampa konta darbību, vienlaikus atzīstot, ka tas rada bīstamu precedentu.

 
Foto:

"Es to nesvinu un nejūtos lepns, ka tviterī bija jāaizliedz konts @realDonaldTrump un par to, kā mēs šeit nonācām. Pēc skaidra brīdinājuma, ka mēs spersim šo soli, mēs pieņēmām šo lēmumu ar labāko informāciju, kas mums bija, ņemot vērā tviterī un ārpus tā paustos draudus fiziskajai drošībai," sociālajā tīklā skaidroja Dorsijs.

Tas, ka bija jāķeras pie konta slēgšanas, galu galā bija apliecinājums arī tvitera nespējai sekmēt veselīgu sarunu, norādīja uzņēmuma vadītājs.

"Šādu soļu speršana sadrumstalo sarunu. Tie mūs sašķeļ. Tie ierobežo potenciālu skaidrības gūšanai, lai labotos un gūtu mācību. Un tas rada precedentu, kas, kā man šķiet, ir bīstams - tā ir vara, kas indivīdam vai korporācijai ir pār globālo publisko sarunu," norādīja Dorsijs.

Tviteris pēc Trampa atbalstītāju uzbrukuma 6.janvārī ASV Kapitolijam uz nenoteiktu laiku nobloķējis Trampa privāto kontu @realDonaldTrump, savukārt piektdien pēc uzņēmuma "Amazon" serveru atslēgšanas no globālā tīmekļa pazuda "Twtter" sāncensis konservatīvais sociālais tīkls "Parler".

Arī sociālais tīkls "Facebook" apturējis Trampa profilu darbību, lēmumu skaidrojot ar Trampa vēlmi "apdraudēt mierīgu un likumīgu varas nodošanu".

Tramps apsūdzējis sociālo mediju platformas cenzūrā un ļāvis noprast, ka varētu izveidot alternatīvu platformu.

Jau vēstīts, ka vairāki simti Trampa atbalstītāju 6.janvārī Vašingtonā iebruka Savienoto Valstu Kapitolijā, kad tur bija sapulcējies Kongress, lai oficiāli apstiprinātu demokrāta Džo Baidena uzvaru prezidenta vēlēšanās.

Sadursmju gaitā tika raidīti šāvieni, un vardarbībā pieci cilvēki zaudēja dzīvību.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Pasaule Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks

Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Lasiet arī

Sabiedrība Izglītības nodrošināšana ukraiņu bēgļu bērniem varētu izmaksāt 2 miljonus eiro

Lai nodrošinātu mācības visiem ukraiņu bēgļu bērniem, no septembra līdz decembrim būs nepieciešami kopā 2 356 507 eiro, bet 2025.gadā - 4 316 027 eiro, liecina likumprojekts, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai.

Sabiedrība Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa «Verde» otrā ēka

Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa "Verde" otrā ēka, informē biroju kompleksa attīstītāja "Capitalica Asset Management" pārstāvji.

Kriminālziņas KNAB: Pieaug iedzīvotāju izpratne par trauksmes celšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizvien biežāk saņem saturiski kvalitatīvus ziņojumus, kuros iedzīvotāji informē par iespējamām darba vietās novērotajām pretlikumībām, kas norāda uz iedzīvotāju izpratnes palielināšanos par Trauksmes celšanas likuma mērķi un trauksmes cēlēja ziņojuma būtību, aģentūrai LETA pavēstīja KNAB pārstāvji.

Sabiedrība Valsts prezidenta kancelejas vadītāja no bijušā dzīvesbiedra saņēmusi 31000 eiro

Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Gunda Reire pērn no bijušā dzīvesbiedra, Saeimas deputāta, bijušā finanšu ministra Jāņa Reira (JV) saņēmusi ap 31 000 eiro, no kuriem 5960 eiro veido uzturlīdzekļi, liecina viņas amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.