Beļģijā par spļaušanu uz policistu draudēs līdz diviem gadiem cietumā

Pasaule
LETA 22:28, 30.03.2020 0

Ņemot vērā koronavīrusa pandēmijas situāciju, Beļģijā par spļaušanu uz policistu tagad draud sods līdz diviem gadiem cietumā, jo šāds pārkāpums uzskatāms par "uzbrukumu ar bīstamu vielu", pavēstīja amatpersonas.

 

Sodi pagājušajā nedēļā Antverpenē par spļaušanu piemēroti septiņas reizes, un turpmāk sodīts tiks katrs cilvēks, kurš uzdrīkstēsies spļaut likumsargu virzienā, vairākas amatpersonas apliecināja ziņu aģentūrai AFP.

Spļaušana konkrēti minēta jauno pārkāpumu sarakstā, ko varasiestādes nosūtījušas prokuratūrām.

"Tīša spļaušana vai klepošana kāda cilvēka virzienā, sakot, ka jums ir vīruss, var būt dažādām kategorijām atbilstošs pārkāpums, par ko var tikt piespriesti līdz diviem gadiem cietumā," sacīja Ljēžas vecākais prokurors Kristiāns de Velkenērs.

Šajās kategorijās ietilpst nepakļaušanās policijai un uzbrukuma draudi, izmantojot bīstamas vielas, viņš sacīja.

Prokuroriem ieteikts apsvērt sistemātisku apsūdzību izvirzīšanu par šādiem pārkāpumiem.

Antverpenes prokuratūras pārstāvis sakariem ar presi Kristofs Ārts sacīja, ka ir reģistrēti vairāki gadījumi, kad notikusi spļaušana uz policistiem.

"Šāda veida uzvedība nav nekas neparasts. Mēs šādus gadījumus reģistrējam regulāri. Bet, ņemot vērā koronavīrusa uzliesmojumu, ir svarīgi spert tūlītējus soļus," viņš sacīja.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lielbritānijas karalis Čārlzs III atzīmē pirmo kronēšanas gadadienu

Lielbritānijas karalis Čārlzs III pirmdien atzīmēja savu pirmo kronēšanas gadadienu.

Pasaule Kijiva: Ukraina ir viena soļa attālumā no uzaicinājuma pievienoties NATO

Ukraina ir veikusi visas nepieciešamās reformas un tagad ir "viena soļa attālumā no uzaicinājuma" pievienoties NATO, paziņojis Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs.

Pasaule Eiropas Komisija izbeigs procedūru pret Poliju par likuma varu

Eiropas Komisija (EK) pirmdien paziņoja, ka atteiksies no pirms sešiem gadiem sāktās procedūras pret Poliju saistībā ar bažām par likuma varu, kuru dēļ Varšava varēja zaudēt tiesības balsot bloka lietās.

Pasaule Džons Svinijs ievēlēts par jauno Skotijas SNP līderi

Skotijas politikas veterāns Džons Svinijs pirmdien tika ievēlēts par Skotu Nacionālās partijas (SNP) līderi un kļūs par nākamo Skotijas premjerministru.

Lasiet arī

Pasaule Sārts: Frontē Ukrainā gaidāma ļoti sarežģīta vasara

Frontē Ukrainā gaidāma ļoti sarežģīta vasara, otrdien intervijā TV3 prognozēja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Pasaule Izraēlas armija veic «mērķētus triecienus» Rafahā

Izraēlas armija pirmdienas vakarā paziņoja par "mērķētu triecienu" sākšanu Rafahā pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Kultūra Ventspils teātra nams "Jūras vārti" svin radošuma 15 gadus (+VIDEO)

Kultūras centrs piedāvā koncertus, izrādes un izstādes.

Sabiedrība Otrdienas rītā iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte

Otrdienas rītā vilciena tehnisku iemeslu dēļ iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte, tviterī informē AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.