No meksikāņu narkobarona El Čapo ASV grib piedzīt 12,7 miljardus dolāru

Pasaule
VS.LV 12:42, 06.07.2019 0

ASV prokuratūra vēlas piedzīt 12,7 miljardus dolāru no meksikāņu narkotiku tirdzniecības karteļa līdera Hoakina Gusmana, kurš pašlaik tiek tiesāts Savienotajās Valstīs.

 

Prokuratūras sagatavotajā prasībā teikts, ka varasiestādēm ir tiesības konfiscēt visu īpašumu, kas iegūts no narkotiku tirdzniecības.

Gusmana kartelim 25 gadu laikā bijuši 11,8 miljardu dolāru ieņēmumi no kokaīna tirdzniecības, 846 miljonu dolāru ieņēmumi no marihuānas tirdzniecības un 11 miljonu dolāru ieņēmumi no heroīna tirdzniecības, aplēsusi prokuratūra, norādot, ka tie ir tikai piesardzīgi aprēķini.

Nauda izmantota, lai samaksātu karteļa darbiniekiem un piegādātājiem, iegādātos sakaru aprīkojumu, kā arī lidmašinas, zemūdenes un citus transportlīdzekļus.

Gusmana advokārs Džefrijs Lihtmans paziņojis, ka šī prasība «lielā mērā ir matemātisks vingrinājums, jo [ASV] valdība nav atradusi vai identificējusi ne centa no šiem 12,7 miljardiem dolāru, kas it kā bijuši Gusmana kunga ieņēmumi».

Jau vēstīts, ka Ņujorkas zvērināto tiesa februārī atzina Gusmanu par vainīgu dažādos noziegumos, kas pastrādāti ceturtdaļgadsimta laikā.

62 gadu vecajam bijušajam Sinaloas karteļa vadonim, kas pazīstams ar iesauku «El Čapo» jeb «Īsais», par kokaīna, heroīna, metamfetamīnu un marihuānas kontrabandu uz ASV draud mūža ieslodzījums.

Viņš tika atzīts par vainīgu arī naudas atmazgāšanā un nelikumīgā ieroču glabāšanā.

Spriedumu Gusmanam paredzēts pasludināt 17.jūlijā.

Gusmans tika aizturēts Meksikā 2016.gada janvārī un gadu vēlāk izdots ASV.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Baltkrievija vēršas pret opozīcijas aktīvistiem, konfiscējot viņu īpašumus

Baltkrievijas varas iestādes ceturtdien paziņoja, ka veikušas reidus un konfiscējušas nekustamos īpašumus, kas pieder 104 opozīcijas aktīvistiem, kuri aizbēguši no valsts.

Pasaule Dronu uzbrukumi izraisa desmitiem sprādzienu Krimā un Novorosijskā

Krievijas okupētā Krimas pussala un Krasnodaras novada Novorosijskas pilsēta naktī uz piektdienu tika pakļautas bezpilota lidaparātu un jūras dronu uzbrukumiem, kas izraisīja desmitiem sprādzienu.

Pasaule Kijiva: Izjaukts krievu plāns maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskā

Ukrainas karavīri izjaukuši Krievijas karaspēka plānu Harkivas apgabalā maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskas pilsētas teritorijā un tur nostiprināties, aizstāvjiem turpinot pildīt kaujas uzdevumus pilsētas ziemeļu daļā un turot pretinieku uguns kontrolē, pavēstīja Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Pasaule Armēnija un Azerbaidžāna vienojas par strīdīgajiem robežas posmiem

Armēnija un Azerbaidžāna panākušas vienošanos par strīdīgajiem robežas posmiem, kas ir solis ceļā uz attiecību normalizēšanu.

Lasiet arī

Sabiedrība Nākamgad Rīgā notiks Eiropas jauno zinātnieku saiets (+VIDEO)

Katru gadu nemainīgi četri pirmās vietas ieguvēji saņem 7000 eiro lielu naudas balvu.

Sabiedrība Saudzēsim Latvijas nēģus: līdz jūlijam makšķerēt aizliegts (+VIDEO)

Baltijas jūrā ietekošās upes ar to baseiniem ir nozīmīgākās nārstošanas vietas.

Ekonomika Dzīvokļu piedāvājums Rīgā aprīlī samazinājies par 6%

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, aprīlī dzīvokļu pārdošanas piedāvājums Rīgā samazinājies par 6%, bet piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos samazinājās par 7%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Veselība Aptauja: Ceturtā daļa iedzīvotāju preventīvi nerūpējas par savu veselību

Katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs par savu veselību ikdienā drīzāk nerūpējas vai nerūpējas vispār, savukārt vairāk nekā puse jeb 56% tai pievērš zināmu uzmanību, tomēr dara to neregulāri, liecina jaunākā Veselības indeksa pētījuma dati.