Putins un Tramps tiksies G20 samitā stāvot kājās

Pasaule
LETA 15:15, 17.06.2019 0

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un ASV prezidents Donalds Tramps varētu uz īsu brīdi tikties G20 samita laikā nākamajā nedēļā Japānas pilsētā Osakā, pirmdien paziņojis Kremlis.

 
Foto:

Tomēr pilna mēroga divpusēja tikšanās samita laikā nav paredzēta, žurnālistiem norādīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, piebilstot, ka Vašingtona nav centusies tādu noorganizēt.

«Nav nekādu jaunumu par pilna mēroga tikšanos Osakā starp Putinu un Trampu. Tas nozīmē, ka amerikāņu puse joprojām nav noformulējusi nekādas iniciatīvas vai priekšlikumus šajā jautājumā,» sacīja Peskovs.

Tomēr viņš piebilda, ka iespējama īsa tikšanās starp līderiem, viņiem stāvot kājās, taču tā nebūs pilna mēroga tikšanās.

Tramps pagājušajā nedēļā paziņoja, ka tiksies ar Putinu G20 samita laikā Japānā, bet piebilda, ka «droši vien būs vieglāk», ja klāt būs vēl citi cilvēki.

«Es domāju, ka droši vien būs vieglāk, ja telpā atradīsies cilvēki, jo jūs, [žurnālisti,] nevienam neuzticaties,» žurnālistiem sacīja Tramps.

ASV prezidents jau maijā sacīja, ka G20 samitā tiksies ar Putinu, bet Kremlis tobrīd lika noprast, ka nekāda vienošanās par abu līderu tikšanos nav panākta.

Pirmā Trampa un Putina divpusējā tikšanās notika 2018.gada jūlijā Helsinkos, taču ASV prezidents pēc samita paša mājās izpelnījās asu kritiku par pārāk iecietīgo toni sarunās ar savu Krievijas kolēģi.

Pirms tam Tramps ar Putinu bija ticies G20 samita laikā 2017.gada vidū.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Vētrās Teksasā četri bojāgājušie

Spēcīgās vētrās ASV Teksasas štata dienvidaustrumos dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet Hjūstonas apvidū bez elektrības palikuši 900 000 mājokļu un uzņēmumu, pavēstīja varasiestādes.

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Baltkrievija vēršas pret opozīcijas aktīvistiem, konfiscējot viņu īpašumus

Baltkrievijas varas iestādes ceturtdien paziņoja, ka veikušas reidus un konfiscējušas nekustamos īpašumus, kas pieder 104 opozīcijas aktīvistiem, kuri aizbēguši no valsts.

Pasaule Dronu uzbrukumi izraisa desmitiem sprādzienu Krimā un Novorosijskā

Krievijas okupētā Krimas pussala un Krasnodaras novada Novorosijskas pilsēta naktī uz piektdienu tika pakļautas bezpilota lidaparātu un jūras dronu uzbrukumiem, kas izraisīja desmitiem sprādzienu.

Lasiet arī

Sabiedrība Kamēr daļā Latvijas gaidāms negaiss, Austrumlatvijas mežos pieaug ugunsbīstamība

Šonakt un svētdien daļā Latvijas gaidāms pērkona negaiss, bet tikmēr valsts austrumos mežos ir augsta ugunsbīstamība, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.

Ekonomika Ekonomists: Latvija ir pazaudējusi vēl divus ekonomikas attīstības gadus

Latvija ir pazaudējusi vēl divus ekonomikas attīstības gadus, teica ekonomists Andris Miglavs.

Sports Latvijas hokejisti pārliecinoši zaudē Zviedrijai (VIDEO)

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien Ostravā pasaules čempionātā piektajā mačā ar 2:7 (0:2, 2:4, 0:1) zaudēja Zviedrijas valstsvienībai.

Sabiedrība Nākamgad Rīgā notiks Eiropas jauno zinātnieku saiets (+VIDEO)

Katru gadu nemainīgi četri pirmās vietas ieguvēji saņem 7000 eiro lielu naudas balvu.