• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jaunais vadītājs: Opera ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 10:01, 06.09.2024


Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina jaunais LNOB vadītājs Sandis Voldiņš.


Foto: LETA

Opera patlaban ir ļoti stabilā finanšu situācijā. Ja iepriekš gada laikā biļešu apgrozījums sasniedza trīs miljonus eiro, tad šogad šāda summa sasniegta jau pirmajā pusgadā. "Mums ir bāze, ko esam ļoti pacietīgi būvējuši, un tas ir finansiālais atspēriena punkts, uz kura nākamajos piecos gados var kaut ko uzraut," vērtēja Voldiņš.

Opera ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas. "Tā ir ne tikai atguvusies, bet arī pārspējusi visus iepriekšējos periodus," atklāja jaunais vadītājs.

Viņš paskaidroja, ka līdz šim ir izdevies pacelt atalgojumu operas un baleta mākslinieciskajam kolektīvam. "Kad ienācu operā 2019.gadā, atalgojums bija ārkārtēji zems. Pēdējos piecus gadus esam cīnījušies, lai to uzrautu kaut kādā normālā līmenī. Tas, ko pērn darījām, masīvi ejot gan medijos, gan pie politiķiem, ir rezultējies arī mūziķu atalgojuma kāpumā," pastāstīja Voldiņš.

Praksē tas esot redzams pēc tā, cik cilvēku piesakās konkursos. Operai bija " ārkārtīgi svarīgi" novērst mūziķu aizplūšanu pat uz tuvumā esošo Igauniju un Lietuvu, kur strādā virkne latviešu, jo tur ir iespēja saņemt lielāku atalgojumu. "Aizplūšanu izdevies nostopēt," secinājis Voldiņš, gan atzīstot, ka atalgojuma jautājumu nekad nav iespējams pilnībā atrisināt.

Voldiņš LNOB valdes priekšsēdētāja amatu sāks pildīt 4.novembrī, kad beigsies līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Egila Siliņa pilnvaru laiks amatā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra AB dambī notiks festivāls «‎bez narkotikām un alkohola»‎ (+VIDEO)

"Мēs cenšamies rūpēties par naturālu un īstu pieredzi".

Kultūra Durbes pils pagalmā ar albuma prezentācijas koncertu debitē Afroedīte (+VIDEO)

Dziedātāja sevi jūlijā pieteica ar albumu "Mīlestības dziesmas iesācējiem".

Kultūra 13. septembrī Rotko centrā atklās ebreju mākslinieka no Krievijas (+VIDEO)

Starp Geršova nozīmīgākajiem darbiem jāmin sērijas “Mikelandželo” un “Atmiņas par Vitebsku”, cikli “Par Dmitrija Šostakoviča septīto simfoniju” un “Rekviēms”, kā arī Marka Šagāla un Pāvela Filonova portreti.

Kultūra Amerikāņu vokālie speciālisti meklē talantus Rīgā un Liepājā (+VIDEO)

Latvijas speciālistiem būs iespēja klausīties tieši viņiem pielāgotas lekcijas.

Lasiet arī

Kultūra Tapis baleta «Džungļu grāmata» iestudējums

Latvijas Nacionālajā baletā 12.aprīlī pirmizrādi piedzīvos komponista Kārļa Lāča un horeogrāfa un libreta autora Raimonda Martinova baleta "Džungļu grāmata" iestudējums, informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Kultūra Baleta izrāde veltīta latviešu baleta zvaigznei Janīnai Pankratei (+VIDEO)

Teicamā aktiera meistarība apvienojumā ar labu tehniku un dzirkstošu temperamentu bija noteicošais, kas padarīja neaizmirstamu ikvienu lomu.

Kultūra Latvijas Nacionālajā operā un baletā aizvadīta veiksmīga sezona

Ar Rīgas Operas festivāla Galā koncertu noslēgusies Latvijas Nacionālās operas un baleta sezona. Tās laikā tapuši pieci jauniestudējumi, notikuši 244 pasākumi un skatītāju vietu aizpildījums zālēs bijis 93%, ziņu portālu VS.lv informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.