• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Liepājas teātrī skatāma pirmizrāde iestudējumam Patakoļako un teātra visums

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 11:03, 05.10.2023


Šodien plkst.14 Liepājas teātrī būs skatāma pirmizrāde iestudējumam "Patakoļako un teātra visums", informēja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.



Izrāde visai ģimenei tapusi Mārtiņa Kalitas režijā, par pamatu ņemot dramaturģes Rasas Bugavičutes-Pēces lugu.

Borga akcentē, ka Patakoļako ir Liepājas teātra puteklīte, kura dodas negaidītu pavērsienu pilnā un pat nedaudz mežonīgā piedzīvojumā teātra putekļu pasaulē, lai atklātu sev un citiem, kas ir viņas pašas īstā sūtība un aicinājums. "Puteklītes labākais draugs Skrūviņš viņu šajā ceļā pavadīs, Melnā Bilde centīsies puteklīti apturēt no pārgalvībām, bet Putekļkunkulis-Runkulis darīs visu, lai mazo Patakoļako iesūktu savā putekļkunkuļa nebūtībā un nekādībā. Labi, ka puteklīte nepadodas tik viegli nebūšanu priekšā un neatlaidīgi turas pie pārliecības, ka viņai ir kāds īpašs iemesls būt šeit un virpuļot starp cilvēkiem."

Šī būs režisora Kalitas pirmā izrāde jaunākajiem skatītājiem. "Esmu tētis četriem bērniem, izrāde ir brīnišķīgs veids, kā izstāstīt viņiem svarīgas lietas par pasauli - par to, kā tikt galā ar sarežģītām situācijām, kā tikt galā ar sevi un kā rēķināties ar citiem," uzsver režisors. Viņš gan uzsver, ka mūsdienās bērni ļoti ātri uztver un apstrādā informāciju, tāpēc izrāde būs aizraujoša un pilnīgi noteikti patiks visai ģimenei.

Izrādei palīdz tapt liela radošā komanda, pirmo reizi Liepājas teātrī strādā mūziķis Renārs Kaupers, kurš izrādei radījis gan mūziku, gan dziesmu tekstus, pats piedaloties arī mēģinājumos. Kostīmus veido māksliniece Agnese Kaupere, skatuves noformējumu scenogrāfs Aigars Ozoliņš, putekļu pasaules plastisko eksistenci meklē horeogrāfe Inga Raudinga, bet gaismas rada Mārtiņš Feldmanis.

Izrādē piedalās arī aktieri Valts Skuja, Agnese Jēkabsone, Kaspars Gods, Viktors Ellers, Kārlis Ērglis, Kaspars Kārkliņš, Madara Kalna un Hugo Puriņš.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Francijā sāksies Kannu festivāls, kurā demonstrēs Latvijas filmu «Straume»

Francijā šodien sāksies Kannu kinofestivāls, kur konkursam "Īpašais skatiens"atlasīta arī Latvijas režisora Ginta Zilbaloža pilnmetrāžas animācijas filma "Straume" jeb "Flow", aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra (NKC) pārstāve Margarita Rimkus.

Kultūra Azerbaidžānas paklāji rotā Liepājas muzeju (+VIDEO)

Aušanai tiek izmantots tikai roku darbs.

Kultūra Dons: «Esmu gandarīts ar paveikto»

Latvijas delegācija dziedātāja Dona veikumu Eirovīzijas konkursā vērtē pozitīvi, uzsverot, ka uz šo konkursu var atskatīties ar lepnuma sajūtu, jo pēc ilgiem laikiem Latvija pelnīti atgriezusies konkursa finālā, sacīja Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš.

Kultūra Jūrmala ir sagatavojusi plašu piedāvājumu uz Muzeju nakti (+VIDEO)

Nākamsestdien ieeja visās ikoniskajās vietās būs bez maksas.

Lasiet arī